PREMIS | 08/04/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura ha convocat els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) malgrat la crisi del Covid-19

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya treballa des de l’inici de l’emergència sanitària per a donar continuïtat a totes les actuacions de suport al sector agroalimentari, forestal, pesquer i del medi rural. És per això que, malgrat tot, el DARP ha convocat la dinovena edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i vol fer una crida a la participació per a seguir posant en valor, un cop més, la tasca d’aquest sector vital per a l’economia del país, com s’està fent palès en l’actual crisi sanitària.

Aquest premi vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions

Aquest premi vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions

Amb aquests guardons, el Departament vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions que comportin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

Aquests premis tenen tres modalitats (empresa agrària, agroindústria, i jove emprenedor/a innovador/a), i la dotació és de 6.000 euros per a la candidatura premiada en cada categoria, i una nominació de 2.000 euros també per a cadascuna de les tres modalitats.

Així, el premi a l’Empresa agrària reconeix la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector; el premi a l'Agroindústria es dedica a les innovacions en els processos, la gestió o en els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària i, per últim, el premi al/a la Jove emprenedor/a innovador/a distingeix la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/de una emprenedor/a innovador/a.

Els premiats en la passada edició van ser: en la modalitat Agroindústria, Formatgeries Montbrú, fou la candidatura guanyadora, i Noel Alimentària SAU, la finalista.  En la modalitat Empresa agrària, la guanyadora va ser SAT la Reula, i la finalista Carrera d’en Bas. I en la modalitat Jove Emprenedor/a Innovador/a, la guanyadora va ser Maria Costa de l’Escairador, i el finalista Eduard Borràs d’Hawo Fruits Spain S.L.

Amb el premi  PITA, el Departament d'Agricultura pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d’innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquestes actuacions entre les empreses agroalimentàries, a fi que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, benestar i equilibri territorial.

El termini de presentació de candidatures és de dos mesos a comptar des de l’endemà de l’aixecament de l’estat d’alarma.

Els premis i les nominacions concedides es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya http://seu.gencat.cat, i en el web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

Font: DARP