FRUITA | 02/06/2014  AFRUCAT

L'Índia podrà importar fruita de llavor espanyola en un parell de mesos

El director d' ACCIÓ a Bombai, Suprio Bose, afirma que aquest és el termini màxim i que actualment ja s'hi pot exportar fruita de pinyol

Un moment de la jornada coorganitzada per Afrucat i ACCIÓ. Font: Afrucat

Un moment de la jornada coorganitzada per Afrucat i ACCIÓ. Font: Afrucat

Segons ha anunaciat el director d' ACCIÓ a Bombai d'aquí dos pròxims mesos ja no hi haurà fronteres per a la fruita de llavor i pinyol espanyola en els mercats de l'Índia, Hong Kong i Singapur.

Els principals trets característics d'aquests tres mercats, interessants per a les exportacions catalanes se centren en la seva nombrosa població, la gran quantitat de classe mitjana amb poder adquisitiu i l'estima que, en general, tenen cap a la fruita, considerada fins i tot a l'Índia com a obsequi preuat en les principals celebracions.

En la jornada coorganitzada per Afrucat i ACCIÓ també s’ha destacat l'interès dels importadors asiàtics envers productes considerats per ells exòtics com el préssec, la nectarina o el préssec pla. Uns fruits molt adaptats al seu paladar i que en alguns casos, com assegura la directora de Hong Kong, Madrona Marcet, són considerats com a productes gourmet.

Hong Kong i Singapur coincideixen a ser exclusivament importadors i reexportadors, amb un elevat consum intern i una producció nul·la. Hong Kong és un mercat local de 7,5 milions d'habitants i més de 48 milions de turistes l'any i a més es tracta d'un consolidat centre logístic per a la seva importació i reexportació a la Xina Continental.

Segons Jordi Maluquer, director d'ACCIÓ a Singapur, aquest país es considera la principal porta d'accés a la regió del sud-est asiàtic i destaca per un PIB superior al dels països que l'envolten i fins i tot l'espanyol.

Finalment l’Índia, el gran país productor i consumidor destaca per la seva falta d'infraestructura i la debilitat de la seva cadena de fred, el que el converteix en un país molt importador i que valora molt les marques estrangeres.

 

Informació relacionada