Descripció de l¿assaig de densitats de plantació de Cabernet Sauvignon i Chardonnay
Els canvis soferts per la viticultura catalana en els darrers anys han generat noves demandes d¿informació tècnica per part del sector vitivinícola. La introducció de varietats foranes, els canvis en els sistemes de conducció dels ceps, les noves exigències de qualitat de la producció vitícola o els avenços en la mecanització, han qüestionat les densitats de plantació tradicional de les nostres vinyes.
Els canvis soferts per la viticultura catalana en els darrers anys han generat noves demandes d¿informació tècnica per part del sector vitivinícola. La introducció de varietats foranes, els canvis en els sistemes de conducció dels ceps, les noves exigències de qualitat de la producció vitícola o els avenços en la mecanització, han qüestionat les densitats de plantació tradicional de les nostres vinyes. El Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, fent-se ressò d¿aquesta inquietud, va establir a principis dels anys noranta assaigs de densitats de plantació a diverses zones vitícoles catalanes. Un d¿aquests assaigs és el de Constantí, realitzat conjuntament amb la Facultat d¿Enologia, amb l¿objectiu de contribuir a orientar les noves plantacions en les àrees vitícoles de Tarragona. L'assaig de la Finca Mas dels Frares de Constantí va ser plantat l¿any 1993 i dissenyat per un període de vigència de dotze anys, deu anys de producció i vinificacions. Després de vuit anys de verema i vinificacions, el treball "Descripció de l'assaig de densitats de plantació de Cabernet Sauvignon i Chardonnay", realitzat per Agustí Villarroya i Lluís Serra, aporta dades sobre els resultats, que encara que provisionals, ja són prou significatives.