INFORME FRUITA | 15/09/2004  Ruralcat

Anàlisi de costos d'una explotació de pomeres a la comarca del Pla d'Urgell

El Dr. Pere Sabaté del Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida, i Miquel Sans, enginyer tècnic agrícola de l'ADV del Pla d'Urgell, han realitzat a la comarca del Pla d'Urgell un estudi sobre els costos de producció i els resultats obtinguts en una finca agrícola dedicada a la producció de pomes.

Una pomera. Foto: Catalonia Qualitat

 

En aquest treball, realitzat pel Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida per encàrrec del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, es presenta un estudi dels costos de producció i els resultats obtinguts en una finca agrícola dedicada a la producció de pomes.

Les dades, que es presenten en el document annex en format pdf, corresponen a una sola explotació. Per tant, son vàlides únicament per a l'empresa objecte de l'estudi, i de cap de les maneres es poden agafar com un referent o mostra representativa de les explotacions productores de poma de Catalunya, ni tampoc pretenen ser cap model indicatiu de gestió de les explotacions fruiteres, en general.

La finca analitzada s'ubica a la Comarca del Pla D'Urgell, en els límits entre els termes municipals de Miralcamp i Torregrossa, amb pomeres en plena producció. Les varietats que hi ha plantades son Golden Delicious, com a cultiu principal, i Early Red One, com a varietat polinitzadora.