SANITAT ANIMAL | 15/09/2004  Ruralcat

La influença aviària altament patògena: les preguntes més rellevants

Juntament amb altres documents i informacions oferim una entrevista a German Ordóñez, director tècnic del Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC), el qual dóna resposta a molts dels interrogants que s'han generat durant el llarg procés de lluita contra la influença aviària iniciat el passat més de març a Holanda, continuat a Bèlgica i Alemanya, i que ha provocat el sacrifici de més de 30 milions d'aus.

En aquest recull us oferim una entrevista a German Ordóñez , director tècnic del Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC), el qual dóna resposta a una sèrie interrogants que s'han generat durant el llarg procés de lluita contra la influença aviària iniciat a Holanda i continuat a Bèlgica i Alemanya. Aquest procés que es va iniciar el passat mes de març ha provocat el sacrifici de més de 30 milions d'aus. Serveixin aquestes explicacions per ampliar els coneixements que sobre aquesta malaltia de declaració obligatòria es tenen i per donar suport a les accions preventives i de lluita que obligadament han de tenir presents els avicultors. Per ampliar la informació sobre la malaltia s'adjunta una presentació elaborada per Fèlix Ponsa, responsable del departament de patologia del CESAC, exposada en unes sessions sobre patologia avícola a les "Jornades professionals de carn de pollastre" realitzades a València el passat mes de maig i organitzades per la Real Escola d'Avicultura d'Arenys de Mar. El MAPA té establert un pla d'emergència en front la influença aviària i la malaltia de Newcastle en qual s'hi especifiquen quin són els centres d'emergència i els laboratoris de referència. Aquest pla també s'annexa en un document. Igualment, s'adjunta un manual-guia, elaborat per la subdirecció general de sanitat veterinària del MAPA, de les actuacions que s'han de realitzar en cas de sospita i/o confirmació d'un focus d'influença aviària altament patògena. Finalment oferim una selecció de les notícies aparegudes a RuralCat per fer el seguiment del procés de lluita en els països afectats.
Entrevista a German Ordónez
S¿estableixen mesures de protecció en front el brot d¿influença aviària en els Països Baixos 05/03/2003
El DARP recomana extremar les mesures de bioseguretat davant dels nous focus d¿influença aviària d¿Holanda 10/03/2003
Les restriccions per contenir la influença aviària a Holanda també s¿aplicaran a les exportacions a països tercers 21/03/2003
Influença aviària a Holanda: les restriccions s¿apliquen als animals i als productes 14/04/2003
La Comissió Europea manté les restriccions a Bèlgica i Holanda per combatre la influença aviària 24/04/2003
Les autoritats sanitàries alemanyes confirmen la detecció d'un primer cas de grip avícola 13/05/2003
La Unió Europea autoritza a Bèlgica la represa parcial de l'exportació d¿aus vives i ous 27/05/2003
Continuen les restriccions a Bèlgica, Holanda i Alemanya per combatre la influença aviària 28/05/2003
El brot d¿influença aviària a la Unió Europea es declara eradicat 15/07/2003
Influença aviària a Holanda: informe del MAPA d'1 d'agost 05/08/2003