MEDI NATURAL | 13/06/2014  DAAM/RuralCat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu celebra el primer concurs de Prats Florits

Es tracta d'una iniciativa transfronterera en què també participen el Parc Natural Regional de l'Arieja (França) i els parcs naturals del Comapedrosa i de la Vall de Sorteny (Andorra). Aquesta activitat va lligada a la nova campanya ecoturística que impulsa el Parc Natural de l'Alt Pirineu amb el nom #esclatdeprimavera.

Imatge del primer concurs de Prats Florits. Font: DAAM

Imatge del primer concurs de Prats Florits. Font: DAAM

El dimarts 10 de juny es va realitzar el primer concurs de Prats Florits al Parc Natural de l'Alt Pirineu, més concretament al poble de Civís (municipi de les Valls de Valira), situat a més de 1.500 m d'alçada.

Es tracta d’una iniciativa transfronterera en què també participen el Parc Natural Regional de l'Arieja (França) i els parcs naturals del Comapedrosa i de la Vall de Sorteny (Andorra). Aquesta iniciativa va lligada a la nova campanya ecoturística que impulsa el Parc Natural de l’Alt Pirineu amb el nom #esclatdeprimavera.

Un professor de l'Escolade Capacitació Agrària del Pirineu hi va participar com a jurat per valorar les característiques agronòmiques dels prats concursants. La resta de membres del jurat també avaluaven termes florístics, faunístics i paisatgístics.

Una bona iniciativa per tal de reconèixer l'activitat agropecuària en zones de muntanya, una tasca dura que encara hi ha pagesos valents que duen a terme.

Es pot trobar més informació sobre el concurs de prats florits a França al seu lloc web: http://www.concours-agricole.com/