AJUTS | 29/04/2020  Ruralcat

Convocats els ajuts a les comunitats de regants afectades pels aiguats de 2019 i pel temporal Glòria

Aquest ajut té un import total de 3.800.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes.

Aquest ajut té un import total de 3.800.000 euros

Aquest ajut té un import total de 3.800.000 euros

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha aprovat un ajut adreçat a les comunitats de regants per a la reparació i restauració de les infraestructures hidràuliques de regadiu, tant de les xarxes de distribució com de les xarxes de drenatge, per a garantir la continuïtat d’aquestes comunitats de regants afectades pels aiguats d’octubre de 2019 i pel temporal Glòria del mes de gener de 2020.

Aquest ajut té un import total de 3.800.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Les infraestructures de regadiu de caràcter comunitari són imprescindibles per a poder dur a terme la gestió de les concessions d’aigua. El subministrament d’aigua és necessari per al desenvolupament dels conreus i el subministrament de les explotacions ramaderes. Per tot això, a fi de garantir la pròxima campanya de regadiu, cal que les comunitats de regants afectades en duguin a terme la reparació urgent, cosa que justifica la seva declaració d’interès general.

Les sol·licituds s'han de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina http://seu.gencat.cat, d'acord amb el procediment establert en l’Ordre de les bases reguladores d’aquests ajuts, publicada al DOGC en data 21 d'abril de 2020.

Font: DARP

Informació relacionada