AJUTS | 30/04/2020  Ruralcat

Convocats els ajuts a Confraries de Pescadors i les seves Federacions per un import d'1,1 milions d’euros

Són ajudes destinades a cobrir les despeses derivades de les seves funcions com a entitats col·laboradores de l'Administració.

Les Confraries i Federacions conformen un element clau de l’economia social i cooperativa

Les Confraries i Federacions conformen un element clau de l’economia social i cooperativa

El Departament d’Agricultura convoca avui els ajuts a les confraries de pescadors i les seves federacions, adreçats a compensar les despeses derivades de l’exercici de les funcions que han desenvolupat durant l’any 2019 com a entitats col·laboradores de l’Administració. 

Enguany, es convoquen per un import de 925.000 euros, ampliables a 1.100.000 euros, amb la qual cosa se n’incrementa la dotació pressupostària en gairebé un 19% respecte dels anys anteriors per fer front a les necessitats de finançament de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors a causa de l’increment de les tasques que desenvolupa, entre d’altres per l’entrada en vigor del Reglament Europeu, el juny de 2019, pel qual s'estableix un pla plurianual per a la pesca demersal a la Mediterrània occidental.

Les Confraries i Federacions conformen un element clau de l’economia social i cooperativa i aporten una doble utilitat a la societat: d’una banda, són generadores de riquesa i activitat econòmica, i, d’una altra, ajuden a donar resposta a reptes socials del sector pesquer.

Aquests ajuts contribueixen també a la implementació de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país.

Font: DARP

El més llegit

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

L’Oficina de l’Agricultura de Precisió es renova amb un disseny més visual i nous continguts

Les dones representen el 40% de l’ocupació al sector agroalimentari català