INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 01/05/2020  Ruralcat

Publicades noves fitxes de la unitat de Producció Agroalimentària Ecològica (PAE)

Concretament es tracta de dues noves fitxes amb els resultats de dos projectes de recerca realitzats per l’IRTA i finançats a través de l'ajut de recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica del DARP.

Collita del préssec “Merryl O’henry” (Grup Patologia de la Postcollita. IRTA)

Collita del préssec “Merryl O’henry” (Grup Patologia de la Postcollita. IRTA)

Es tracta de la fitxa titulada Embossat a camp i curat en postcollita: dues tècniques pel control de Monilinia spp. en producció ecològica de préssecs i nectarines,  on s'aporta informació tècnica per validar a nivell comercial estratègies de producció ecològica per al control de Monilinia spp. en fruita de pinyol, un dels seus principals factors limitants. S’estudia en profunditat l’estratègia de l’embossat i els factors que poden afectar a la seva efectivitat i també s'estudia l'estratègia del curat, una alternativa als fungicides de síntesi aplicats en postcollita, que ja ha donat donat resultats satisfactoris en condicions de planta pilot.

D’altra banda, s’ha publicat la fitxa Prevenció de la mortalitat neonatal en granges de porcí ecològic. L’objectiu d’aquest projecte és determinar quines són les característiques òptimes d'estabulació de la truja puerperal en condicions de producció ecològica semi-estabulada que permetin reduir la mortalitat neonatal per aixafament, alhora que promouen al màxim el comportament natural de la truja, i milloren el seu benestar.

Tots dos projectes han estat finançats pel DARP a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

A més també s’ha actualitzat la fitxa divulgativa sobre Recull de material educatiu relacionat amb la producció agroalimentària ecològica on s’ha incorporat nous materials, que poden ser molt útils durant aquest dies. Aquesta publicació vol posar a l’abast de la comunitat educativa els recursos per donar a conèixer la importància de l’alimentació ecològica entre els nens i nenes, com l’hort escolar, visites a pagesos o parcs agraris i introducció d¡aliments ecològics als menús escolars.

Font: DARP

El més llegit

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

L’Oficina de l’Agricultura de Precisió es renova amb un disseny més visual i nous continguts

Les dones representen el 40% de l’ocupació al sector agroalimentari català