AJUTS | 07/05/2020  Ruralcat

S’amplien els terminis administratius dels ajuts del programa Leader i altres línies d'ajut

L'objectiu principal és activar l'economia dels territoris rurals davant de l'estat d'alarma provocat per la COVID 19.

S'acorda ampliar el termini per a justificar els projectes Leader de la convocatòria 2018

S'acorda ampliar el termini per a justificar els projectes Leader de la convocatòria 2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha acordat modificar els terminis de determinats procediments en matèria de subvencions del DARP com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, amb l’objectiu de continuar amb els processos d’aprovació i certificació de les convocatòries 2018 i 2019, i també d’ampliar el termini per a justificar els projectes Leader de la convocatòria 2018.

D’aquesta manera es desbloqueja, per interès general, les tramitacions de concessió i certificació dels ajuts Leader de les convocatòries 2018 i 2019, i també els emprenedors i emprenedores que hagin rebut un ajut Leader en la convocatòria 2018 podran executar les seves inversions fins el proper 30 de setembre de 2020. Aquestes mesures han de servir per a evitar endarreriments en els tràmits administratius i garantir l’aprovació i el pagament dels ajuts.

Des del Departament es treballa per a donar continuïtat a totes les actuacions de suport als grups Leader, i a les zones rurals. En aquesta línia, el passat 16 d’abril es va convocar els ajuts als projectes estratègics de cooperació dels grups Leader de Catalunya, corresponents a l’any 2020, amb l’objectiu de fomentar projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en el territori de cada grup Leader i creïn sinèrgies amb els projectes productius de cada zona. Aquesta sisena convocatòria dels ajuts a la cooperació Leader 2014-2020 dóna continuïtat i representa una important aposta del Departament pel desenvolupament de les estratègies locals dels grups Leader.

Font: DARP