POLÍTICA VITIVINÍCOLA | 12/09/2004  Ruralcat

El Govern impulsarà la promoció i comercialització del vi espanyol

La ministra d'Agricultura, Elena Espinosa, ha anunciat el compromís del Govern d'impulsar el perfeccionament de les estructures de comercialització, l'obertura de nous mercats i l¿impuls a la promoció del consum de vins espanyols "dins i fora de les nostres fronteres".

La ministra Elena Espinosa

Font: MAPA

La ministra calcula que el volum de producció nacional de la campanya serà pròxim o "lleugerament" superior al de l'anterior, pel que estima que no serà necessari sol·licitar la destil·lació de crisi. Espinosa defensarà a Europa que la Comissió obri els mecanismes de destil·lació ordinaris per "sostenir el preu del raïm i la cotització del vi en l'inici de la campanya".
En el cas que les previsions "es disparessin", la ministra assegura que es mantindria una reunió amb el sector per sol·licitar la destil·lació per a crisi, si bé, adverteix que això no influiria en els preus "perquè anirien a la baixa directament".
Prioritzar la comercialització davant la destil·lació
En opinió d'Espinosa, el futur del sector vitivinícola espanyol està a comercialitzar els vins i no a destil·lar, d'aquí l'interès del Govern per impulsar la comercialització. Això permetrà aprofitar "plenament els resultats obtinguts en la millora de la qualitat i la tecnologia".
La ministra també subratlla que aquest impuls s'emmarca en el Pla Estratègic del Sector del Vi que elabora el Govern central i que té com objectiu la comercialització orientada cap a la demanda general vinculant-la a l'oferta que existeix.
Segons Espinosa, a Espanya s'ha de fer un esforç "molt especial" en qüestions de comercialització per "estar a l'alçada d'altres països que en aquests moments dins la Unió Europea ens estan superant" i perquè quan s'engegui aquest pla, que s'intentarà consensuar amb la resta de territoris de la UE, "Espanya es trobi al mateix nivell d'altres països com França".
La ministra també ha declarat que les cooperatives agràries han d¿enfortir-se, ja que són "una fórmula insubstituïble en el món rural" i "han d¿abordar processos de concentració per aconseguir donar un millor servei als seus socis". Finalment, Espinosa també ha anunciat "polítiques de suport al cooperativismo".