DOSSIER TÈCNIC | 12/05/2020  Ruralcat

Dossier Tècnic nº 103: “Novetats en portaempelts de presseguer”

El monogràfic pretén oferir informació sobre el potencial del portaempelt en el cultiu del presseguer i el seu efecte sobre la qualitat i la producció de les nostres varietats.

Portaempelt en presseguer

Autor: I. Iglesias

El Dossier Tècnic nº 103 vol posar en valor la tasca que es realitza des de l’IRTA i altres centres d’investigació així com empreses que treballen en la millora genètica per tal de crear nous portaempelts més adaptats a les diferents produccions del nostre territori i també en la divulgació del coneixement per a millorar la presa de decisions dels titulars de les explotacions agràries.

Els articles d’aquest dossier aporten informació sobre la innovació, el comportament agronòmic i les perspectives de futur dels portaempelts de presseguer, la influència del portaempelt en el comportament agronòmic i la qualitat de la varietat, així com la importància de la millora genètica per disposar de portaempelts més adaptats al medi.

El monogràfic es tanca amb una entrevista a Jaume Torres, enginyer tècnic agrícola i assessor en fructicultura de la Junta del Col·legi de Tècnics Agrícoles de Lleida, que parla sobre els avenços fets en la millora de l’adaptabilitat dels nous portaempelts a les necessitats de cada finca i varietats.

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, de universitats i centres de recerca i del sector.

Font: RuralCat