La graduació dels vins catalans es podrà augmentar amb most
La Generalitat de Catalunya ha autoritzat per a la campanya 2004-2005 utilitzar most concentrat o most concentrat rectificat per augmentar el grau alcohòlic natural dels vins, ja que a causa de les condicions climàtiques de determinades zones de la regió, sobretot per les pluges, no s'aconseguiran vins amb la graduació suficient.
Amb la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el passat dia 8 s'autoritza la pràctica a les Denominacions d'Origen de Tarragona, Empordà-Costa Brava, Conca de Barberà, Penedès, Catalunya, la zona de la regió de Cava i per als vins de taula. No obstant això, per fer efectiva l¿autorització prevista, caldrà un informe favorable del consell regulador corresponent. Aquesta pràctica, autoritzada per Brussel·les i recollida en l'Organització Comuna de Mercat (OCM) del Vi, se circumscriu a les varietats blanques macabeo, parellada i xarello, i a la varietat tinta trepat. A més, el volum de most que s¿utilitzi no podrà suposar un increment en la producció de vi qualificat quan es tracti de vins emparats produïts en una regió determinada i, per tant, s¿haurà de desqualificar la mateixa quantitat equivalent al most utilitzat. Segons l'Associació Espanyola d'Operadors Most i Suc de Raïm (AEMZU), les ajudes que es concediran a Catalunya per a l¿enriquiment són de 1,446 euros per grau alcohòlic incrementat i per hectolitre per a l'ús de most concentrat, i de 1,955 euros per a l'ús de most concentrat rectificat.
Informació relacionada
- DOGC 08/09/2004 NÚM. 4214 ¿ RESOLUCIÓ ARP/2347/2004, de 3 de setembre, per la qual s'autoritza per a la campanya 2004-2005 la pràctica d'operacions d'augment del grau alcohòlic volumètric natural en productes vínics.
- DO Conca de Barberà
- DO Penedès
- DO Catalunya
- Associació Empresarial de Bodegues de Vins d'Espanya (AVIMES - AEMZU)
- Informació al web de la CE sobre l'OCM del vi