II Curs d¿elaboració de vins "De la vinya a la taula"
L¿Oficina Tècnica d¿Acció Territorial de la Diputació de Barcelona organitza el II Curs d¿elaboració de vins "De la vinya a la taula" a Torre Marimon (Caldes de Montbui) del 6 de setembre al 16 de maig.
Aquest curs, d¿una durada de 80 hores, pretén donar a conèixer el seu procés d¿elaboració des de l¿origen, el seu entorn cultural i l¿aportació en l¿alimentació. El nombre d¿inscripcions es limita a un màxim de 20 alumnes, els quals rebran un certificat acreditatiu si han assitit a un mínim del 80 per cent de les classes. El professorat del curs està compost per Domèncec Crivillés, Eudald Crivillés, Elena Gordun, Joan Milà, Josep A. Escudero i Joan Farreras, que impartiran el següent temari: La història i l¿entorn del vi
La viticultura a Catalunya i en la cultura mediterrània
La vinya i el raïm
Realitzar la verema
Maneig de la recepció i el processat en el celler
Seguiment de l¿elaboració de diversos tipus de vins
Maneig de la higiene en un celler
La gestió de la qualitat
Realització de proves i anàlisis de camp
Els additius i productes utilitzats en un establiment alimentari de vins
Les característiques de les instal·lacions, maquinària, equips, estris i materials per a aquest tipus d¿activitat
Normativa
Relació d¿aquesta activitat amb el medi ambient
La comercialització i les seves tendències
Avaluació sensorial del producte. Tast de vins.
Podeu adreçar les vostres inscripcions o sol·licitar més informació a:
Podeu adreçar les vostres inscripcions o sol·licitar més informació a:
Torre Marimon
Carretera del Palau de Plegamans a Caldes de Montbui
Apartat de Correus, 2
08140 Caldes de Montbui
Tel. 93 865 43 50
Fax 93 865 09 54
torremarimon@diba.es