DEL 6 DE SETEMBRE AL 16 DE MAIG | 05/09/2004  Ruralcat

II Curs d¿elaboració de vins "De la vinya a la taula"

L¿Oficina Tècnica d¿Acció Territorial de la Diputació de Barcelona organitza el II Curs d¿elaboració de vins "De la vinya a la taula" a Torre Marimon (Caldes de Montbui) del 6 de setembre al 16 de maig.

II Curs d¿elaboració de vins

Aquest curs, d¿una durada de 80 hores, pretén donar a conèixer el seu procés d¿elaboració des de l¿origen, el seu entorn cultural i l¿aportació en l¿alimentació. El nombre d¿inscripcions es limita a un màxim de 20 alumnes, els quals rebran un certificat acreditatiu si han assitit a un mínim del 80 per cent de les classes. El professorat del curs està compost per Domèncec Crivillés, Eudald Crivillés, Elena Gordun, Joan Milà, Josep A. Escudero i Joan Farreras, que impartiran el següent temari:
  • La història i l¿entorn del vi

  • La viticultura a Catalunya i en la cultura mediterrània

  • La vinya i el raïm

  • Realitzar la verema

  • Maneig de la recepció i el processat en el celler

  • Seguiment de l¿elaboració de diversos tipus de vins

  • Maneig de la higiene en un celler

  • La gestió de la qualitat

  • Realització de proves i anàlisis de camp

  • Els additius i productes utilitzats en un establiment alimentari de vins

  • Les característiques de les instal·lacions, maquinària, equips, estris i materials per a aquest tipus d¿activitat

  • Normativa

  • Relació d¿aquesta activitat amb el medi ambient

  • La comercialització i les seves tendències

  • Avaluació sensorial del producte. Tast de vins.

  • Podeu adreçar les vostres inscripcions o sol·licitar més informació a:
    Torre Marimon
    Carretera del Palau de Plegamans a Caldes de Montbui
    Apartat de Correus, 2
    08140 Caldes de Montbui
    Tel. 93 865 43 50
    Fax 93 865 09 54
    torremarimon@diba.es

    Informació relacionada