SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 31/07/2014  RuralCat

Manual de seguretat alimentària del sector carni porcí : com gestionar els principals perills

L'objectiu d'aquest manual és facilitar la gestió dels principals perills del sector carni, com "Listeria monocytogenes", salmonel·la o la presència de cossos estranys, des de l'escorxador fins al consumidor

Persona treballant en l'elaboració d'embotit. Font: DAAM

Persona treballant en l'elaboració d'embotit. Font: DAAM

Les eines que ofereix el manual estan basades en el coneixement dels tècnics de les indústries càrnies i d’investigadors d’universitats i centres de recerca, són aplicables industrialment, es poden acoblar en el sistema APPCC i en els diversos sistemes internacionals de seguretat alimentària (ISO 22000, BRC, IFS) i, sobretot, donen compliment a les exigències de la legislació en matèria d’higiene dels productes carnis.

L‘Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVAC) ha elaborat aquest manual amb el suport de IRTA, CENTA i les Universitats de Girona i Vic.

Fins que es va fer aquest manual (2013) que ara s’actualitza, la informació sobre seguretat alimentària estava molt dispersa i no es coneixia cap tipus de document que fes referència a tota la cadena de valor del sector carni porcí, des del sacrifici de l’animal fins a l’entrega al consumidor. Aquest document ajuda a millorar la seva aplicabilitat.

 

Informació relacionada