Publicat un article que recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra
L’article, elaborat pel Laboratori Agroalimentari i el Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona, ha estat publicat a la revista científica ‘Food Additives & Contaminants’.
Els resultats poden servir per a l’autentificació i tipificació d’aquests olis
Fruit de la col·laboració entre el Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona i el Laboratori Agroalimentari s’ha publicat a la revista científica Food Additives & Contaminants l'article “Ane Arrizabalaga-Larrañaga, Pilar Rodríguez, Mireia Medina, Francisco Javier Santos & Encarnacion Moyano (2020): Pigment profiles of Spanish extra virgin olive oils by ultrahigh-performance liquid chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry, Food Additives & Contaminants: Part A, DOI: 10.1080/19440049.2020.1753891”:
Aquesta publicació científica recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra, que poden ser utilitzats, juntament amb altres paràmetres analítics, per a l’autentificació i tipificació d’aquest olis.
La revista Food Additives & Contaminants és una publicació del grup internacional Taylor & Francis, que recull literatura científica de les àrees de metodologia analítica, incidència, persistència i avaluació de la seguretat dels additius i contaminants naturals i artificials en la cadena alimentària humana i animal.
El Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona i el Laboratori Agroalimentari contribueixen amb aquest estudi a la millora dels processos d’inspecció i control agroalimentari i avancen en la transferència del coneixement científic a nivell internacional.
Font: Laboratori Agroalimentari