ALIMENTACIÓ | 05/08/2014  AlimenCat

El DAAM atorga 28 diplomes de Mestre Artesà Alimentari

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha atorgat una nova convocatòria de diplomes de Mestre Artesà Alimentari a 9 cansaladers xarcuters, 8 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 1 formatger.

El DAAM ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució per la qual s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 28 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya.

En concret, es tracta de 9 cansaladers xarcuters, 8 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 1 formatger.

Així, s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a les persones següents:

1. Lluís Batlle Lloret. Pastisser mestre artesà
2. José Boix Vilaseca. Forner mestre artesà
3. Lluís Bou Vallcorba. Cansalader xarcuter mestre artesà
4. Carlos Cardona Jansana. Forner mestre artesà
5. Carles Carrasco Solano. Cansalader xarcuter mestre artesà
6. Joan Cobo Coma. Pastisser mestre artesà
7. Enric Colls Compañó. Forner mestre artesà
8. Salvador del Cerro Guarro. Forner mestre artesà
9. Màxim Garcia Mas. Cansalader xarcuter mestre artesà
10. Martín Garcia Tugues. Forner mestre artesà
11. Juan Jurado Carrión. Pastisser mestre artesà
12. Carles Mampel Juncosa. Pastisser mestre artesà
13. Joan Mateu Dordal. Cansalader xarcuter mestre artesà
14. Jaume Monell González. Forner mestre artesà
15. Joan Muñoz Almirall. Pastisser mestre artesà
16. Alfons Navarra Roca. Cansalader xarcuter mestre artesà
17. Conchi Nieto Martínez. Xurrera mestra artesana
18. Takashi Ochiai. Pastisser mestre artesà
19. Marc Parés Martí. Pastisser mestre artesà
20. Josep Prió Fillat. Cansalader xarcuter mestre artesà
21. Albert Ribot Cisa. Cansalader xarcuter mestre artesà
22. Climent Robiró Sau. Forner mestre artesà
23. Francisco Romero Muñoz. Xurrer mestre artesà
24. Antoni Rosiñol Torner. Cansalader xarcuter mestre artesà
25. Francesc Serra Espasa. Forner mestre artesà
26. José Ramón Torrente Reales. Cansalader xarcuter mestre artesà
27. Ramon Ubach Sarrat. Formatger mestre artesà
28. Gloria Vicheto Capdevila. Pastissera mestra artesana
 

El Diploma de Mestre artesà (DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària. (DOGC núm. 4670, 6.7.2006) s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.

Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.