EXPORTACIÓ | 07/08/2014  RuralCat/DAAM

Rússia restringeix les importacions des de la UE i els Estats Units

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, alerta de l'impacte que pot comportar sobre sectors com el de la fruita de pinyol o el carni, i demana al Ministeri que insisteixi perquè la Unió Europea activi les mesures extraordinàries que es preveuen als reglaments de la CE i de la PAC.

El conseller Pelegrí reclama l'activació de mesures excepcionals a la CE. Font: DAAM

El conseller Pelegrí reclama l'activació de mesures excepcionals a la CE. Font: DAAM

El president rus, Vladímir Putin, ha signat un decret que prohibeix durant un any les importacions de productes agrícoles, aliments i matèries primeres procedents dels Estats Units i la Unió Europea, com a resposta a les sancions comercials contra Rússia per la crisi d’Ucraïna.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma Pelegrí, ha contactat amb el Ministeri d’Agricultura per demanar que s’activin les gestions necessàries per evitar aquest boicot. “La nostra prioritat és i serà donar suport al sector, i així ho estem fent per les vies al nostre abast, bé sigui a través de la interlocució amb el Ministeri des de la conselleria, o bé des de l’Areflh que presideixo” a declarat el conseller.

D’altra banda, Pelegrí ha criticat la inoperància de la PAC i la passivitat de la Comissió Europea davant la situació que afecta el sector de la fruita, des de començaments de la temporada, i a la que s’afegeix ara la prohibició de Rússia.

“De què ens serveix tenir una PAC que resulta clarament inoperant quan es produeixen situacions de crisi com l’actual? “ ha afirmat Pelegrí i ha afegit que “reclamem al comissari d’Agricultura de la UE, Dacian Ciolos, que tingui el coratge i la valentia d’actuar i activar sense més dilació les mesures – les que ja disposa la pròpia UE- per fer front a aquest tipus de situacions. Les mesures hi són; només cal voluntat política per activar-les” ha sentenciat Pelegrí.