RECONEIXEMENT A TOTA UNA VIDA | 31/05/2010  MARM

El Govern concedeix tres Grans Creus de l'Ordre del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari

El Consell de Ministres, a proposta de la Ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha concedit la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari, secció mèrit alimentari, a Juan Vicente Gómez Moya i a Ismael Díaz Yubero. Així mateix, ha concedit, a títol pòstum, la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari, secció mèrit agrari, a José Joaquín Pérez de Obanos Liso.

elena espinosa053110cont

Elena Espinosa, ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Font: MARM.

 

Amb aquestes condecoracions, el Govern premia la tasca desenvolupada al llarg de les seves vides professionals, relacionades amb el sector agroalimentari, on han prestat a tota hora la màxima col·laboració amb les Administracions Públiques.
 
Juan Vicente Gómez Moya és Llicenciat en Dret i Tècnic Comercial de l'Estat des de l'any 1968. Durant la seva trajectòria en l'Administració Pública, ha ocupat els càrrecs de subdelegat regional de Comerç a Barcelona, delegat regional de Comerç a Múrcia i València, conseller comercial de l'Ambaixada d'Espanya a París i director de la Divisió de Promoció de Productes Agroalimentaris del llavors INFE (en l'actualitat Institut Espanyol de Comerç Exterior, ICEX). Actualment és director de l'Associació Espanyola de la Indústria i Comerç Exportador d'Oli d'Oliva ASOLIVA.
 
Ismael Díaz Yubero, veterinari i Tècnic Bromatòleg, ha desenvolupat la seva vida professional en llocs relacionats amb l'alimentació, entre d'altres, els de director general de Política Alimentària i president de l'Institut Nacional de Denominacions d'Origen, representant permanent d'Espanya davant de la FAO, director general d'Agricultura i Alimentació de la Comunitat de Madrid, i director i secretari general de l'Institut Nacional de Consum fins a la seva jubilació el 1999. En l'actualitat és membre del Consell de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i professor i membre del Consell de la Càtedra Ferran Adrià de la Universidad Camilo José Cela.
 
José Joaquín Pérez de Obanos Liso va ser agricultor i va fundar la Unió d'Agricultors i Ramaders de Navarra, que va dirigir entre els anys 1977 i 1991. Des del seu lloc va liderar el sindicalisme agrari en la Comunitat Foral, i per això va ser vocal de la Cambra Agrària Provincial de Navarra entre 1978 i 1991, i membre de la Comissió Executiva de la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) de 1978 a 1982. En l'àmbit cooperatiu va ocupar diversos càrrecs, des de la base fins a la cúpula organitzativa, arribant a ser president de la Unió de Cooperatives Agràries de Navarra des de 2003, càrrec que va combinar amb el de president de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya. En la seva qualitat de dirigent de la CCAE va ser vocal en el Consell Econòmic i Social, on coordinava el Grup Tercer d'aquesta institució fins a la seva mort.