DEL 3 AL 5 D'AGOST | 02/08/2004  Ruralcat

Més de 350 expositors presents a Firagost 2004 de Valls

Del 3 al 5 d¿agost Valls acull Firagost 2004, la Fira ¿ Exposició del Camp Català, que celebra el seu 50è aniversari amb la presència de més de 350 expositors. La fira també preveu la celebració d¿actes de divulgació agrícola, cercaviles, concursos d¿arrossegament amb cavalleries, actuacions castelleres i tast de vins entre d¿altres activitats.

Firagost 2004

Al llarg dels carrers de la capital de l¿Alt Camp es podran veure exposicions de productes del camp i per al camp, així com parades per tastar i comprar fruits secs, vins, caves, olis, mel, formatges, plantes i herboristeria entre d¿altres.
Firagost és organitzat conjuntament per l¿Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Cooperativa Agrícola de Valls, l¿Oficina Comarcal del DARP, Unió de Botiguers i Unió de Pagesos, i està oberta a tothom, ja que tots els actes són gratuïts i de lliure participació.
El dia 3 d¿agost comença Firagost amb l¿obertura de nombroses exposicions pels carrers de Valls i un cercavila a les 6 de la tarda a càrrec d¿un important grup de cavalleries i carruatges. A les 7 de la tarda, al Saló de Sessions de l¿Ajuntament es celebrarà l¿acte inaugural de la fira, amb la presència del conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana.
El mateix vespre, hi ha prevista la taula rodona L¿agricultura com a sector estratègic i d¿equilibri territorial, amb la participació de Jaume Ferrando, coordinador comarcal a l¿Alt Camp d¿Unió de Pagesos, Joan Caball, coordinador nacional de la mateixa entitat, Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i Josep Olivas, sindicalista i pagès del Baix Ebre.
Dimecres 4 d¿agost comença a l¿antiga Mai la Fira Cavallar, que finalitza l¿endemà i on es podran observar els tractes de compra i venda de cavalls de diferents tipus i races. El mateix dimecres, també a l¿antiga Mia, hi ha prevista la Fira d¿Oficis, amb demostracions de treballs artesans en pedra, vidre, vímet, tèxtil, ceràmiques entre d¿altres.
La Sala d¿Actes de la Cambra de Comerç de Valls acollirà a les 7 de la tarda la conferència Propietats beneficioses per la salut en el cultiu i consum del calçot (efectes anticancerigens), a càrrec d¿Amàlia Lafuente, professora de Farmacologia de la Universitat de Barcelona. A continuació, a dos quarts de 9 del vespre, tindrà lloc a la mateixa sala la conferència Sobirania alimentaria i agricultura sostenible, amb el ponent Gonçal Barrios i Sanromà, soci col·laborador de la ONG Entre Pobles.
El darrer dia de la Fira, l¿antiga Mia acollirà des de les 10 del matí la Fira d¿Artesans, amb tot el relacionat amb el món del cavall, com ara els oficis de baster, carreter, ferrer, boter o forjador. A quarts de nou del vespre hi ha prevista l¿actuació castellera de la Colla de Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Com acte complementari a Firagost, de l¿1 al 8 d¿agost es celebrarà la VII Setmana de Promoció de Vins i Caves de l¿Alt Camp amb D.O., en la que restaurants de la comarca oferiran com a vi de la casa els vins d el¿any o joves de l¿Alt Camp. Durant Firagost també es farà una degustació de vins amb Denominació d¿Origen Tarragona.