AJUTS | 29/07/2004  Ruralcat

El DARP ordena el pagament de part dels expedients exclosos del Pla de Recuperació

El Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) ha fet efectiva l¿ordre de pagament de 155 expedients que restaven en tràmit d¿audiència ja que havien resultat inicialment exclosos del pagament del primer any del Pla de Recuperació (2002-2003) de la capacitat productiva de les oliveres afectades per les gelades de l¿any 2001.

Camp d'oliveres a l'Empordà

Aquests 155 expedients han estat resolts positivament per part de la Direcció General de Desenvolupament Rural del DARP durant el procés de revisió de les al·legacions presentades tant a la unitat específica que es va habilitar a l¿oficina de La Granadella com a la resta d¿oficines comarcals que el Departament té a les zones afectades per les gelades del 2001.
El Director General de Desenvolupament Rural, Jordi William, ha explicat que ¿els tècnics del DARP continuaran treballant intensament al llarg de l'estiu per resoldre, quan abans millor, la revisió dels expedients que inicialment van quedar exclosos del pagament i que estan en tràmit de revisió¿.
Segons William, ¿la tipologia dels expedients resolts i que els propers dies rebran l¿ingrés econòmic pertinent respon, majoritàriament, a propietaris que tenien plantacions joves que reduïen la mitjana productiva del conjunt de les seves plantacions¿. ¿La resolució d¿aquests casos és prioritària, ja que es tracta d¿agricultors que van fer importants esforços amb inversions centrades en la renovació i modernització de les seves plantacions¿, ha afegit William.
El primer pagament del Pla de Recuperació de la campanya 2002-2003 es va fer efectiu a mitjans del mes de juny. L¿objectiu d¿aquest pagament és el d¿evitar el despoblament del territori que va quedar afectat per les gelades del desembre del 2001 i mantenir l¿activitat agrària associada al conreu de l¿olivera de les diferents comarques que van patir les fortes inclemències meteorològiques.