TRANSPORT VI | 29/07/2004  Ruralcat

L'INCAVI impulsa un Pla d'Actuació per controlar el transport del vi a Catalunya

La conselleria d¿Agricultura, mitjançant l¿Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i la conselleria d¿Interior han tancat un acord per impulsar, a partir del mes d¿agost, un Pla d¿Actuació per frenar l¿entrada i el transport irregular de vi a Catalunya.

Ampolla de vi i copa

El Pla, elaborat a partir de les propostes fetes per l¿INCAVI, té com a objectius detectar aquells camions cisterna de vi que no disposen de l¿autorització pertinent que especifica l¿origen, la destinació i el tipus de producte que transporten. Segons el director general de l¿INCAVI, Joan Aguado, "des de fa dos mesos el Govern treballa en l¿elaboració d¿aquest Pla d¿Actuació per tal de garantir la certificació de qualitat del vi català". A Catalunya, és el primer cop que es duu a terme un Pla d¿Actuació d¿aquestes característiques. En aquest sentit, Aguado ha explicat que "el nou Govern vetllarà perquè el prestigi i la qualitat del vi que s¿elabora a Catalunya sigui reconegut arreu del món per l¿actuació modèlica tant dels productors com dels elaboradors". Nous acords de col·laboració amb les D.O.
El director general de l¿INCAVI i els presidents i secretaris de les Denominacions d¿Origen catalanes han acordat elaborar una campanya conjunta, en l¿àmbit de Catalunya, que donarà a conèixer les característiques dels vins catalans i en promocionarà el seu consum. A més a més, les D.O. també col·laboraran amb el Pla d¿Actuació. En aquest sentit, i per aprofundir en la col·laboració entre els Consells Reguladors i l¿INCAVI, el responsables de les D.O. i Aguado mantindran una nova reunió a finals d¿estiu.

Informació relacionada