SERVEI SMS I CORREU ELECTRÒNIC | 26/07/2004  Ruralcat

Avisos sobre la mosca de la fruita a RuralCat

El passat 13 de juliol es va fer un avís urgent de mosca de la fruita des de l¿Estació d¿Avisos de Lleida. Aquest avís respon a una recomanació general fruit del seguiment local de l¿evolució de la plaga tant a partir de les captures com per l¿observació a camp de fruita tacada.

Aquest enviament era una nova proposta de difusió d¿avisos de les Estacions d¿Avisos i, en aquest cas concret, per veure quina acceptació tenia aquest nou servei a la zona frutícola de Lleida.
L¿avís es va fer tant per mòbil, mitjançant l¿enviament d¿un missatge curt o SMS, i per correu electrònic. Els texts van ser:
  1. Al mòbil: Nou avís de mosca de la fruita a E.A. Lleida. Consulta RuralCat.
  2. Al correu electrònic: S'estan incrementant els nivells de captures en la subzona primerenca i en alguns punts de la zona mitjana. Cal protegir les varietats de préssec i nectarina de la zona primerenca i on s'hagin realitzat captures o localitzat préssecs i nectarines amb bossa de la zona mitjana. A la resta no cal tractar. Consulta RuralCat.

Enguany no es preveu cap nou avís de mosca de la fruita. De cara al proper any es preveu fer la difusió per SMS i correus electrònics d¿avisos de primeres mosques a nivell comarcal.
Aquesta mosca, originària de la costa occidental d'Àfrica, s'ha estès per la majoria de les zones càlides i temperatures d'arreu del món. A Catalunya és present al litoral del sud, molt habitual a la Ribera d'Ebre, més esporàdica a la plana de Lleida i a la resta de la franja costanera.

Per més informació podeu consultar el dossier Mosca mediterrànea de la fruita (Ceratitis capitata Wied)