PREMIS | 05/06/2020  Ruralcat

Premiat el sistema de desinfecció de camions DrySist, en el Grand Prix EU PiG

EU Pig és una xarxa formada per 19 organitzacions de 13 països i finançada pel programa H2020 que té per objectiu augmentar la competitivitat de la indústria porcina europea.

Logo de EU PIG

Més de 300 productors de porcs competeixen explicant les seves idees i bones pràctiques

DrySyst, un sistema de desinfecció de camions desenvolupat per Techtrans System SL (OPPgroup) i en funcionament a Piensos Costa S.A., ha estat premiat amb el Grand Prix EU PiG en el repte de les millores de bioseguretat per fer front a la Pesta Porcina Africana, dins de la categoria de maneig sanitari. L’IRTA va participar en l’assessorament dels temps i temperatures necessaris per garantir la correcta desinfecció dels camions.

El Grand Prix EU PiG és un concurs anual a tota la UE on més de 300 productors de porcs competeixen explicant les seves idees i bones pràctiques. EU PiG és una xarxa de 19 organitzacions associades de 13 estats membres finançada pel programa H2020 de la Comissió Europea, en el qual l’IRTA participa mitjançant investigadors del programa de Benestar Animal. En total, es donen vuit premis relacionats amb quatre temes: maneig sanitari, qualitat de la carn, benestar animal i precisió de la producció.

L’EU PiG té l’objectiu d’augmentar la competitivitat de la indústria porcina europea relacionant els productors i compartint bones pràctiques i innovacions provades. La xarxa inclou diverses tipologies de socis, des de grups de productors de porcs fins a investigadors i assessors econòmics, que connecten els productors de porc amb els últims avenços en ciència, cria i tecnologia.

Font: IRTA

Informació relacionada