AJUTS | 09/06/2020  Ruralcat

Aprovats els ajuts a 492 explotacions agràries catalanes per a fer inversions per a la millora de la competitivitat agrària

El Departament d'Agricultura, per l'interès general, resol favorablement una primera part dels ajuts a la millora de la competitivitat agrària del CGE 2019 per 9,64 milions d’euros, que representa un volum d’inversió superior a 24,5 milions d’euros.

Fertilització agrària

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha aprovat ajuts a 492 explotacions agràries catalanes per a fer inversions per a la millora de la competitivitat agrària. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 9.642.933,78 euros, que representa un volum d’inversió superior a 24,5 milions d’euros.

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s’incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Així, es dóna suport a inversions productives per a la reestructuració d’explotacions, a la millora de les condicions d’higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació, i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació.

La majoria d’inversions auxiliades aquesta convocatòria 2019 són per a la millora i construcció d’immobles i instal·lacions productives, tractors i maquinària innovadora, i actuacions en cultius permanents. Val a dir també que aquestes es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats.

L’objectiu dels ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

L’ajut per a la millora de la competitivitat agrària de les explotacions agràries s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural - PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació, i mapes de distribució territorial:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200528_darp-resol-favorable-1a-part-ajuts-millora-competitivitat-cge-2019

Font: DARP

Informació relacionada

El més llegit

Es convoquen els ajuts destinats al desenvolupament local en l'àmbit territorial Leader per al 2020

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

Jornades tècniques en línia del 19 al 25 d’octubre