AGRICULTURA ECOLÒGICA | 18/07/2004  Ruralcat

Neix una nova ADV de producció ecològica a Ponent

Amb l¿objectiu de promoure la informació i l¿assessorament sobre l¿agricultura ecològica a les terres de Ponent, s¿ha creat una nova Agrupació de Defensa Vegetal que neix de la necessitat d¿alguns pagesos ecològics i convencionals de conèixer de primera mà aquells temes tècnics relacionats directament amb aquest nou tipus d¿agricultura.

Fa temps que molts pagesos i pageses de la província de Lleida veuen la necessitat de disposar d¿assessorament tècnic en agricultura ecològica. Per això, de la inquietud d¿un grup de pagesos i pageses es va veure la necessitat de crear aquesta agrupació de defensa vegetal. L¿ADV pretén ser un ajut a tots aquells pagesos i pageses que volen començar fer agricultura ecològica, que es volen reconvertir, que ja fan ecològic o que fan agricultura convencional i simplement volen començar assessorar-se per poder encaminar-se a unes pràctiques més respectuoses amb el medi. Actualment són uns 15 pagesos i pageses, però aquest número es vol anar incrementant amb el temps.

Les tasques prioritàries de l¿ADV

 • Assessorament continu i personalitzat amb visites a les finques i seguiment i control de plagues i malalties.
 • Elaboració de plans de conversió a l¿agricultura ecològica i seguiment.
 • En cas que algun dels pagesos vulgui revaloritzar el seu producte amb el segell de ¿ecològic¿, s¿haurà d¿inscriure al Consell regulador. El tècnic ajudarà en la tramitació de la inscripció al CCPAE i en mantenir al corrent als socis de la situació en què es troben.
 • Preparació de la documentació de seguiment que demana el CCPAE pel control i seguiment per tal que no hi hagi problemes quan es rebi la visita del inspector.
 • Recollida d¿informació i recerca sobre les mateixes finques per solventar problemes que vagin sorgint. Redacció d¿aquesta informació per tal que quedi documentada i a l¿abast de tots els socis com a mínim, una iniciativa que ajudarà a què altres pagesos no hagin de cometre els mateixos errors a l¿hora de començar o evitar possibles problemes.
 • Oferta periòdica de jornades de formació promogudes per la necessitats dels socis.
 • Organització de trobades d¿intercanvi entre els diferents pagesos.
 • Organització de compres conjuntes de productes per tal d¿abaratir. Costos.
 • Cerca de solucions per a la comercialització dels productes dels socis i organització de vendes conjuntes en el cas que es vegi favorable.
 • Defensa dels interessos dels productors ecològics.
  Cal destacar, però, que l¿ADV està oberta a realitzar altres tasques que els socis de l¿ADV vegin necessaris o noves necessitats que puguin sorgir amb la incorporació de nous socis. Per a més informació: L¿ADV te una tècnica contractada que es pot trobar els matins de dilluns a divendres a Balaguer i al telèfon 973451160 o podeu enviar un correu a adv_ecologica@yahoo.es
  L¿ADV realitza reunions periòdiques, una vegada al mes a l¿oficina de Balaguer. Hi poden assistir totes les persones que en formen part i les persones que estiguin interessades. Per formar-ne part, cal inscriure¿s i pagar una quota mensual.

  La producció agrària ecològica
  Per a més informació sobre la producció agrària ecològica, el DARP ha preparat un dossier amb dades sobre l'activitat, la seva evolució, la superfície inscrita, la normativa i els objectius del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

 •