ESCOLES AGRÀRIES | 11/06/2020  Ruralcat

El professorat de les Escoles Agràries es forma per ensenyar des de casa

Un total de 77 professors han realitzat el curs “Ensenyar des de casa” que dona eines per oferir una formació a distància més motivadora i visual, arran del període de confinament.

Formació a distància

En total s’han realitzat tres edicions del curs amb un total de 77 professors

La xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya ha posat en marxa el curs “Ensenyar des de casa”, juntament amb el Centre de Formació i Estudis Agrorurals (CFEA) i la col·laboració de la formadora Maria Batet, que té per objectiu donar eines senzilles i fàcils d’aplicar per fer una formació més motivadora des de casa.

Arran del cessament de l’activitat lectiva i el tancament dels centres, les escoles agràries es van plantejar el nou repte de finalitzar el curs en format telemàtic i continuar-lo amb el professorat fent les classes des de casa seva.

Malgrat disposar d'algunes eines, calia millorar el disseny de les classes i dominar eines noves de comunicació visual. Per aquest motiu es va posar en marxa aquest curs orientat a tot el professorat de les Escoles Agràries com a una eina més per ajudar a pensar, preparar i millorar les sessions per videoconferència que estaven realitzant el professorat des de casa seva.

En total s’han realitzat tres edicions del curs amb un total de 77 professors que s’han format per aprendre a dissenyar formacions virtuals, repensar les seves aules, planificar les sessions de classe, identificar els continguts essencials i treballar la relació amb els alumnes. També es vol ajudar a adaptar les metodologies d’ensenyament, amb la incorporació d’eines visuals i els sistemes d’avaluació per tal d’ajudar els docents i alumnes en aquesta transició del format educatiu.

Font: Escoles Agràries