AJUTS | 22/06/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura abona l'ajut agroambiental d'Agricultura ecològica de la campanya 2019

Aquest pagament es fa efectiu a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu. L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

Ametller ecològic

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet efectiu el pagament dels imports corresponents a l’ajut d’Agricultura ecològica de la campanya 2019. L’import total del pagament és de 7.459.934,02 euros, s’abona a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats, i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per a període de conversió.  

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació, i mapes de distribució del pagament:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200618_darp-paga-ajut-agricultura_ecologica_2019

Font: DARP 

 

El més llegit

La posada en marxa del decret de gestió de les dejeccions ramaderes redueix la instal·lació de granges en zones vulnerables

Jornades tècniques en línia del 13 al 19 de juliol

Nou vídeo sobre la tasca de les estacions d’avisos fitosanitaris