AJUTS | 22/06/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura abona l'ajut agroambiental d'Agricultura ecològica de la campanya 2019

Aquest pagament es fa efectiu a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu. L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

Ametller ecològic

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet efectiu el pagament dels imports corresponents a l’ajut d’Agricultura ecològica de la campanya 2019. L’import total del pagament és de 7.459.934,02 euros, s’abona a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats, i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per a període de conversió.  

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació, i mapes de distribució del pagament:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200618_darp-paga-ajut-agricultura_ecologica_2019

Font: DARP