FIRES I SALONS | 25/09/2014  RuralCat/Fira de Lleida

La Fira de Sant Miquel i Eurofuit creixen en superfície i en sectors

L'increment de superfície i el protagonisme de vehicles elèctrics, drons, energies renovables, sistemes anti-pedra i viveristes de tòfona, principals novetats d'enguany

Detall del cartell de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel

Detall del cartell de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel

El creixement físic de l’àrea d’exposició en 9.000 m2 i el protagonisme dels sectors dels vehicles elèctrics, sistemes de gestió d’empreses, energies renovables, sistemes anti-pedra, viveristes de tòfona, equipaments de reg i drons (presents per primer cop a la fira) són les principals novetats de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i de la 29a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), salons que tenen lloc, respectivament, del 25 al 28 i del 25 al 27 de setembre al recinte firal lleidatà.

Aquests salons assoleixen enguany la major superfície bruta d’exposició de les darreres edicions gràcies a la incorporació d’una parcel·la de 9.000 m2 situada entre el Pavelló 4 i l’Avinguda Victoriano Muñoz. Aquest terreny es destina al sector de tractors agrícoles i suposa l’ampliació de l’àrea bruta d’exposició fins als 74.000 m2.

La Fira acollirà enguany 352 expositors —4 més que l’any 2013—, dels quals 15 pertanyen a l’àmbit dels tractors. Quan al programa d’activitats, un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, ofereix 75 propostes, incloses 40 jornades tècniques, 6 reunions professionals i les 29 activitats del congrés “Aliments del territori i tu”.

El programa inclou també dos guardons clàssics, el Premi del Llibre Agrari i el Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles, i dues novetats curioses com són el concurs d’elaboració d’allioli i l’activitat “Vine a gaudir d’un berenar tradicional”.

En el capítol de novetats, l’Ajuntament de Lleida ha condicionat també la parcel·la situada entre el Pavelló 4 i el carrer Gandesa (espai on en el futur es construirà el nou pavelló firal) com a zona d’aparcament per als expositors de la fira.