AJUTS | 29/06/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura abona l'ajut a la ramaderia ecològica de la campanya 2019

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

Ramaderia ecològica

L'ajut té un impacte sobre una superfície de 88.745 hectàrees de conreu

El DARP ha abonat el pagament dels imports corresponents a l’ajut de Ramaderia ecològica de la campanya 2019.  L’import total del pagament és de 5.739.705,49 euros i es fa efectiu a 580 beneficiaris de 29 comarques, i té un impacte sobre una superfície de 88.745 hectàrees de conreu.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, així com la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.  

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació, i mapes de distribució:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200626_darp-paga-ajut-ramaderia_ecologica_2019

Font: DARP