AJUTS AL JOVE AGRICULTOR | 20/06/2004  Ruralcat

Les ajudes a la incorporació de joves agricultors passen de 39.000 a 56.000 euros

El conseller Antoni Siurana i la ministra Elena Espinosa han arribat a l¿acord d¿augmentar fins a 56.000 euros per persona l¿ajut per a la incorporació de joves agricultors al camp català. Tan Siurana com Espinosa coincideixen en què cal implantar noves mesures per rejovenir el sector agrari català.

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca va mantenir divendres, dia 18 de juny, la primera trobada amb la titular del MAPA, Elena Espinosa, a Madrid.
En el decurs de la trobada, es va acordar l¿augment de la partida destinada a la incorporació de joves al camp, tant per part del MAPA com del DARP, ja que Catalunya és la Comunitat Autònoma on s¿han rebut més peticions d¿aquest tipus. En aquest sentit, Siurana ha plantejat a la ministra que aquestes ajudes passin de 39.000 a 56.000 euros per jove.
Tant el conseller Siurana com la ministra Espinosa, van coincidir en què s¿han d¿implantar noves mesures per rejovenir el sector agrari català, com ara establir ajudes per fomentar l¿habitatge rural.
A la mateixa reunió, Siurana també va demanar a la ministra que des del MAPA s¿accepti el requeriment d¿incompetències contra determinats preceptes del Reial Decret 291/2004 pel qual es regula el règim de la taxa làctia. El Govern de la Generalitat de Catalunya va interposar aquest requeriment per entendre que el Reial Decret ignora competències de l¿Administració catalana. En aquest sentit, la ministra s¿ha compromès a vetllar per resoldre aquesta problemàtica.