AJUTS | 08/07/2020  Ruralcat

Oberta la primera convocatòria del Fons d’Innovació per a tecnologies netes

El Fons d'Innovació, amb un pressupost de 1.000 milions d’euros, finançarà tecnologies innovadores per a les energies renovables, les indústries amb gran energia, l'emmagatzematge d'energia i la captació, l’ús i l’emmagatzematge de carboni.

Placa fotovoltaica

La data límit per a participar és el 29 d’octubre de 2020

La Comissió ha obert la primera convocatòria de propostes del Fons d'Innovació, un dels programes més grans del món per a la demostració de tecnologies innovadores en baixes emissions de carboni, finançat per ingressos de la subhasta de permisos d'emissions del sistema de comerç d'emissions de la UE.  

El Fons d'Innovació finançarà tecnologies innovadores per a les energies renovables, les indústries amb gran energia, l'emmagatzematge d'energia i la captació, l’ús i l’emmagatzematge de carboni. Proporcionarà un impuls per a la recuperació verda, creant llocs de treball locals a prova de futur, obrint el camí cap a la neutralitat climàtica i reforçant el lideratge tecnològic europeu a escala global. 

Es finançaran projectes a gran escala per a tecnologies netes que els ajudin a superar els riscos relacionats amb la comercialització i la demostració a gran escala. Aquest suport ajudarà a les noves tecnologies a arribar al mercat. Per a projectes prometedors que encara no estan preparats per al mercat, es destina un pressupost separat de 8 milions d'euros per a l'assistència al desenvolupament de projectes. 

Els projectes s’avaluaran segons el seu potencial per evitar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el potencial d’innovació, la maduresa financera i tècnica i el potencial d’ampliació i l’eficiència de costos.  

El pressupost total del Fons és de 1.000 milions d’euros i la data límit per a participar és el 29 d’octubre de 2020.  

Font: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Informació relacionada