NOVES TECNOLOGIES | 17/06/2004  Ruralcat

Internet a alta velocitat arribarà al Priorat a la tardor

El director de Xarxes i Serveis de Telecomunicacions de la Generalitat, Josep Ramon Ferrer, ha presentat aquesta setmana als alcaldes del Priorat el pla per subministrar a la comarca l¿accés a Internet a alta velocitat. Està previst que la comarca disposi d¿aquest servei a partir del proper octubre.

Antena Wireless Local Loop

Model d'antena per a tecnologia bucle local d¿accés via ràdio

Amb aquesta actuació, el Priorat disposarà de connexió a Internet amb les mateixes condicions de velocitat que qualsevol gran ciutat, com Barcelona o Madrid. Així, un dels impediments per al desenvolupament econòmic de territoris allunyats dels grans centres urbans quedarà minimitzat, ja que les comunicacions es podran realitzar d¿una manera molt més àgil.
Tecnologia sense fils
La connexió del Priorat a la banda ampla es realitzarà mitjançant tecnologia de bucle local d¿accés via ràdio o WLL (Wireless Local Loop). Aquest sistema de telecomunicacions funciona per ones electromagnètiques i permet la transmissió de dades amb l¿ús d¿antenes direccionals.
L¿empresa encarregada de realitzar la connexió és Iberbanda, que va guanyar el concurs convocat per la Generalitat la tardor passada per portar la banda ampla a gairebé dues mil poblacions de Catalunya que encara no disposen d¿ADSL.
Per fer arribar la banda ampla al Priorat es faran servir diversos sistemes. Està previst prioritzar l¿ús del radioenllaç, encara que el satèl·lit s¿utilitzarà per a aquells llocs amb més difícil cobertura.
Si esteu interessats en contractar aquest servei, dirigiu-vos al Consell Comarcal del Priorat, teniu temps fins la segona quinzena de juliol.

Informació relacionada