La CE destina 192 milions d¿euros per investigar en qualitat i seguretat alimentària
La Comissió Europea concedirà 192 milions d'euros per a 44 treballs dedicats a l'estudi d'aspectes relacionats amb el consumidor i el control dels aliments durant totes les fases de la cadena de producció i venda. S¿analitzarà el seguiment dels aliments o la "traçabilitat", la presència de contaminants, malalties animals i vegetals, al·lèrgies alimentàries, i diversos aspectes sobre nutrició.
Fruita empaquetada
Amb aquesta partida, ascendeix a 402 milions d'euros la contribució de la Unió Europea a projectes sobre alimentació en 2003 i 2004, dins del Sisè Programa Marc sobre Investigació de la UE. Darrere d'aquests projectes hi ha consorcis que negociaran amb la CE el finançament per als propers tres o cinc anys, segons han informat fonts comunitàries. A més a més, la Comissió farà pública en breu una convocatòria per a rebre noves propostes d'investigació, que tindran una dotació aproximada de 360 milions d'euros en els propers dos anys. El comissari europeu d'Investigació, Philppe Busquin, ha destacat la importància dels programes sobre alimentació i agricultura "ara, més que mai, per a assegurar la qualitat de vida dels ciutadans en una UE ampliada, alhora que es manté la competitivitat del primer sector industrial europeu". En total s¿havien rebut 185 propostes, de les quals se¿n van seleccionar 44, el 23,7 per cent. Els fons s¿han repartit entre 10 projectes integrats i 2 projectes de xarxes d¿excel·lència, als quals s¿ha destinat un total de 145 milions, 15 projectes d¿investigació específics i 4 accions concertades, amb un total de 41 milions, i 13 accions de suport específiques, amb 6 milions d¿euros.