PLA HIDROLÒGIC | 16/06/2004  Ruralcat

El Govern fixa el preu mínim de l¿aigua per a ús agrícola en 0,12 euros el metre cúbic

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha presentat la proposta de preus de l¿aigua, que marca un mínim de 0,12 euros per metre cúbic pel consum agrícola. Aquesta iniciativa s¿engloba en el conjunt de mesures del pla alternatiu al Transvasament de l¿Ebre previst per l¿anterior govern.

Camps Regadiu

Les tarifes d¿aquest pla estaran en funció del tipus d'usuari, no de la procedència de l'aigua, i amb això el Govern vol esquivar la principal crítica que s'havia llançat per part dels agricultors murcians i valencians: que l'aigua dessalada sortiria molt cara. El decret els garantirà un preu d'entre 0,12 i 0,30 euros el metre cúbic. Pels consumidors urbans, la forquilla estarà entre 0,7 i 0,9 euros. El preu més alt es cobrarà a les zones turístiques i camps de golf (entre 1,1 i 1,3 euros) i un altre de més intermedi (entre 0,5 i 0,7 euros) correspondrà al proveïment de les instal·lacions industrials.
Tarifa Mínima
Tarifa Màxima
Ús Agrícola
0,12
0,30
Ús Industrial
0,50
0,70
Proveïment Urbà
0,70
0,90
Urbanitzacions, Turisme i Golf
1,10
1,30
Xifres en euros/metre cúbic
S'ha de tenir en compte que dels 1.058 hectòmetres cúbics anuals d'aigua que ofereix l'alternativa del nou govern socialista, més de la meitat (uns 621 hectòmetres) s'obtindran amb la construcció o ampliació de plantes dessalinitzadores. Aquest pla alternatiu es concreta a Catalunya amb l'aportació de 145 hectòmetres cúbics per a les necessitats de l'àrea de Barcelona, 70 dels quals provindran d'una enorme dessaladora que properament es construirà entre Gavà i l'aeroport del Prat.

Informació relacionada