VEDELLA PIRINENCA | 16/06/2004  Ruralcat

Presenten la candidatura de la Vedella dels Pirineus Catalans com a IGP d¿Europa

França i Espanya han signat un acord per tal que la IGP Vedella dels Pirineus Catalans pugui convertir-se en la primera IGP transfronterera de la Unió Europea. Fruit d¿aquesta col·laboració, s¿espera que la Comissió Europea aprovi una resolució per a la promoció d¿aquesta denominació a nivell europeu.

IGP Vedella dels Pirineus

La IGP catalana Vedella dels Pirineus és, gràcies al treball conjunt dels ministeris d¿agricultura francès i espanyol i del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, una ferma candidata a ser el primer producte amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de caràcter transfronterer. L¿acord, que s¿ha fet efectiu aquesta setmana a Barcelona després d¿una primera trobada a París el 25 de maig de 2004, va comptar amb la representació oficial de la Subdirectora General responsable dels temes de Qualitat del Ministeri, María Cruz Vega, amb la seva homòloga francesa, Marie-Lise Molinier; i amb el Director General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Salvador Puig. Totes tres administracions, que també van comptar amb la representació de la presidenta de la IGP i de dues de les seves vocals, van posar de manifest la seva intenció de presentar la sol·licitud davant de la Comissió en breu.

En francès i en català

Cal destacar que el Reglament de la I.G.P. 'Vedella dels Pirineus Catalans' o 'Vedella dels Pirineus Catalans' només empara als animals pertanyents a la raça autòctona de la seva zona d'influència (la Bruna dels Pirineus) o a les races d'aptitud cárnica Limousine, Charolais, i les seves creus.
En el seu Reglament també contempla com àmbit geogràfic les onze comarques que formen els Pirineus Catalans i altres zones pròximes que tinguin unes característiques similars a les dels Pirineus.