PREMIS | 21/07/2020  Ruralcat

Fins el 21 d’agost es poden presentar les candidatures per als premis PITA i Ruralapps 2020

El Premi Ruralapps arriba a la seva setena edició mentre que els PITA a la seva 19ena edició. Al llarg d’aquests anys s’han presentat més de 400 candidatures.

Logo dels premis PITA i Ruralapps

El termini de presentació de les sol·licituds d’ambdós guardons és fins el 21 d’agost, inclòs

Els premis PITA arriben a la seva 19ena edició i van ser creats l’any 2001 amb l’objectiu de distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions que comportin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

Aquests premis tenen tres modalitats (empresa agrària, agroindústria, i jove emprenedor/a innovador/a), i la dotació és de 6.000 euros per a la candidatura premiada en cada categoria, i una nominació de 2.000 euros també per a cadascuna de les tres modalitats.

Així, el premi a l’Empresa agrària reconeix la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector; el premi a l'Agroindústria es dedica a les innovacions en els processos, la gestió o en els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària i, per últim, el premi al/a la Jove emprenedor/a innovador/a distingeix la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/de una emprenedor/a innovador/a.

A través del Premi Ruralapps, que arriba enguany a la seva setena edició, el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

S’estableixen dos tipus de premi: Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agroalimentari, forestal i pesquer i Ruralapps-ciutadania  solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l'accés a la informació sobre l'àmbit agrari, alimentari i/o rural. Els premis estan dotats amb 3.000 euros cadascun.

El termini de presentació de les sol·licituds d’ambdós guardons és fins el 21 d’agost, inclòs.

Els premis i les nominacions concedides es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya http://seu.gencat.cat, i en el web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

Des de la seva creació els guardons han rebut 406 candidatures i s’han premiat 71 persones i empreses del sector.

Font: DARP