AJUTS | 24/07/2020  Ruralcat

Oberta la convocatòria als Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0

Els Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0 són cupons de descompte econòmic directe que pots bescanviar per un servei expert d’innovació ofert pels proveïdors acreditats d’ACCIÓ. Els cupons ajuden a les pimes a innovar en els seus productes i processos, alhora que permet establir col·laboracions estratègiques per als negocis.

Cupons d'innovació

Els cupons ajuden a les pimes a innovar en els seus productes i processos

Ja està oberta la convocatòria per al 2020 dels Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0. Aquests ajuts van dirigits a petites o mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i com a mínim amb quadre anys de vida a data de la sol·licitud de l’ajut.

Els Cupons a la indústria 4.0 tenen per objectiu la concessió d’ajuts per la contractació de serveis d’innovació i la implementació de tecnologies de la indústria 4.0 per millorar els productes, els serveis o els processos de l'empresa. Es poden bescanviar per un dels següents serveis:

-Cupó diagnosi indústria 4.0: diagnosi que permeti la identificació d'oportunitats de millora que ajudin a les empreses a incorporar noves tecnologies i a fer un canvi estratègic, organitzatiu i cultural cap a la indústria 4.0 amb l'establiment de plans de transformació.
Ajut màxim: 8.000 euros.

Cupó implantació indústria 4.0: integració i testatge de tecnologies de la indústria 4.0, realització de proves pilot i accés a infraestructures tecnològiques, instal·lacions o arquitectures singulars. Ajut màxim de 20.000 euros.

Els Cupons en innovació i estratègia es poden bescanviar per un o dos dels següents serveis:

-Cupó a noves iniciatives disruptives: per transformar el model de negoci de l’empresa i adaptar-lo a l’aparició de noves tecnologies exponencials, a les noves tendències del consumidor, a nous models de negoci i a les transformacions sorgides del canvi climàtic o la crisi de la COVID-19. Ajut màxim de 8.000 euros.

-Cupó a la fiscalitat: per obtenir certificats en matèria d’R+D+i.
Ajut màxim de 2.500 euros.

-Cupó al model de gestió i de processos d’innovació: per implantar un nou sistema de gestió de la innovació, dissenyar nous productes i serveis, millorar els processos interns de l’empresa que comportin canvis estructurals i del model de negoci i consolidar un nivell d’innovació coherent i sostenible. Ajut màxim de 6.000 euros.

-Cupó a la propietat industrial: per la redactar i presentar patents o models d’utilitat.
Ajut màxim de 2.500 euros. Per definir un pla estratègic de la propietat industrial i intel·lectual de l’empresa. Ajut màxim de 4.000 euros.

Cupó a l'economia circular: per aplicar criteris d’ecodisseny en els teus productes, serveis i processos per analitzar i minimitzar el seu impacte ambiental.
Ajut màxim de 6.000 euros.

Els cupons es concedeixen per ordre cronològic de sol·licitud. Pots fer la teva sol·licitud aquí.  

Font: ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa