AJUTS | 24/07/2020  Ruralcat

Oberta la convocatòria als Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0

Els Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0 són cupons de descompte econòmic directe que pots bescanviar per un servei expert d’innovació ofert pels proveïdors acreditats d’ACCIÓ. Els cupons ajuden a les pimes a innovar en els seus productes i processos, alhora que permet establir col·laboracions estratègiques per als negocis.

Cupons d'innovació

Els cupons ajuden a les pimes a innovar en els seus productes i processos

Ja està oberta la convocatòria per al 2020 dels Cupons a la innovació i els Cupons indústria 4.0. Aquests ajuts van dirigits a petites o mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i com a mínim amb quadre anys de vida a data de la sol·licitud de l’ajut.

Els Cupons a la indústria 4.0 tenen per objectiu la concessió d’ajuts per la contractació de serveis d’innovació i la implementació de tecnologies de la indústria 4.0 per millorar els productes, els serveis o els processos de l'empresa. Es poden bescanviar per un dels següents serveis:

-Cupó diagnosi indústria 4.0: diagnosi que permeti la identificació d'oportunitats de millora que ajudin a les empreses a incorporar noves tecnologies i a fer un canvi estratègic, organitzatiu i cultural cap a la indústria 4.0 amb l'establiment de plans de transformació.
Ajut màxim: 8.000 euros.

Cupó implantació indústria 4.0: integració i testatge de tecnologies de la indústria 4.0, realització de proves pilot i accés a infraestructures tecnològiques, instal·lacions o arquitectures singulars. Ajut màxim de 20.000 euros.

Els Cupons en innovació i estratègia es poden bescanviar per un o dos dels següents serveis:

-Cupó a noves iniciatives disruptives: per transformar el model de negoci de l’empresa i adaptar-lo a l’aparició de noves tecnologies exponencials, a les noves tendències del consumidor, a nous models de negoci i a les transformacions sorgides del canvi climàtic o la crisi de la COVID-19. Ajut màxim de 8.000 euros.

-Cupó a la fiscalitat: per obtenir certificats en matèria d’R+D+i.
Ajut màxim de 2.500 euros.

-Cupó al model de gestió i de processos d’innovació: per implantar un nou sistema de gestió de la innovació, dissenyar nous productes i serveis, millorar els processos interns de l’empresa que comportin canvis estructurals i del model de negoci i consolidar un nivell d’innovació coherent i sostenible. Ajut màxim de 6.000 euros.

-Cupó a la propietat industrial: per la redactar i presentar patents o models d’utilitat.
Ajut màxim de 2.500 euros. Per definir un pla estratègic de la propietat industrial i intel·lectual de l’empresa. Ajut màxim de 4.000 euros.

Cupó a l'economia circular: per aplicar criteris d’ecodisseny en els teus productes, serveis i processos per analitzar i minimitzar el seu impacte ambiental.
Ajut màxim de 6.000 euros.

Els cupons es concedeixen per ordre cronològic de sol·licitud. Pots fer la teva sol·licitud aquí.  

Font: ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

El més llegit

L’Observatori Forestal completa la informació sobre els preus dels biocombustibles a Catalunya

Es posa en marxa el programa INNicia’t per millorar la competitivitat en el sector de la transformació agroalimentària

Es publica l’evolució anual dels preus mitjans de les terres de conreu a Catalunya del 2020