PROJECTES DEMOSTRATIUS | 07/08/2020  Ruralcat

Estan disponibles els vídeos relacionats amb el projecte demostratiu ITINECO

El projecte “Itinerari tècnic per a la promoció de fauna auxiliar mitjançant infraestructures ecològiques (ITINECO)” es proposa la realització d’un itinerari demostratiu que condueixi a l’increment de la sostenibilitat ambiental de les explotacions agrícoles a través de la promoció de la fauna auxiliar en camps de conreu.

Marieta

El projecte ofereix informació per a triar les plantes més adequades per a la promoció d’enemics naturals de plagues

Ja es poden consultar sis nous vídeos relacionats amb el projecte demostratiu “Itinerari tècnic per a la promoció de fauna auxiliar mitjançant infraestructures ecològiques (ITINECO)”.

Els vídeos estan dedicats al “Taller com construir refugis per tisoretes”, “Eines per a la promoció d'abelles i pol·linitzadors”, “Com potenciar les aus rapinyaires a les finques agrícoles”, “Control biològic de plagues”, “Tècniques de mostreig per a la fauna auxiliar” i  “Com fer caixes niu per ocells i ratpenats”. 

El projecte, encapçalat per l’IRTA, pretén oferir informació tècnica per tal de triar les plantes més adequades per a la promoció d’enemics naturals de plagues. Per això l’activitat demostrativa que es proposa és la realització d’un itinerari demostratiu que condueixi a l’increment de la sostenibilitat ambiental de les explotacions agrícoles a través de la promoció de la fauna auxiliar en camps de conreu.

El grau d’aplicabilitat de les accions de la proposta engloba als agricultors i tècnics, que seran conscients de quines espècies vegetals afavoreixen la presència de fauna auxiliar i per tant, podran prendre senzilles mesures per a respectar-les i promoure-les, com per exemple el fet de deixar petites franges de la finca sense sembrar, o bé en el cas dels fruiters, disminuir la freqüència del control mecànic de la coberta vegetal present al carrer.

ITINECO es tracta d’una activitat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Font: RuraCat