ELECCIONS EUROPEES 13J | 07/06/2004  Ruralcat

El Parlament Europeu podrà decidir sobre temes agraris la pròxima legislatura

El Parlament Europeu (PE) tindrà la propera legislatura poder per decidir sobre agricultura i ramaderia, en el moment en què els diputats elegits el 13 de juny aprovin la Constitució Europea. El vot del PE, per tant, serà vinculant en els debats sobre la PAC i les OCM, així com en el comerç de productes agroalimentaris.

Hemicicle del Parlament Europeu, a Estrasburg

Hemicicle del Parlament Europeu, a Estrasburg

Tanmateix, però, la capacitat de decisió del Parlament, que es tradueix a la pràctica en l¿aprovació de Lleis, serà compartida amb el Consell de Ministres de la UE, que fins el moment és l¿únic òrgan de decisió de la Unió Europea amb poder per aprovar Lleis. Això serà un pas endavant molt considerable, tenint en compte que fins ara el Parlament només era consultat a l¿hora de prendre decisions. Així, de 732 escons que tindrà el Parlament Europeu entre 2004 i 2007, a Espanya n¿hi corresponen 54, 10 menys que en aquests moments, degut a l¿entrada dels 10 nous estats. Per aquesta raó es farà encara més evident la necessitat d¿aconseguir aliances amb parlamentaris d¿altres estats membres per aconseguir majories i, en conseqüència, beneficis per a Espanya e matèria agrícola i ramader. Temes imminents
El primer pas després del 13 de juny serà aprovar la Constitució (amb la qual el Parlament prendrà protagonisme). D¿aquesta manera, els temes que l¿Eurocambra haurà de començar a afrontar a partir de llavors són principalment els següents: aprovar una nova proposta per a seguretat marítima i una altra sobre etiquetat d¿aliments, a més d'una directiva a nivell europeu que ha de definir comportaments comercials que s¿han de prohibir per enganyosos o agressius.

Informació relacionada