SECTOR OLEÍCOLA | 07/10/2014  FCAC/RuralCat

Les cooperatives augmentaran un 30% la producció d'oli d'oliva

Segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, es recupera la producció al Baix Ebre i Montsià, i la producció se situaria en unes 35.000 tones front les 26.000 de la temporada passada.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment del 30% en la producció d’oli d’oliva per aquesta campanya. Per tant, en relació amb l’any passat, es podrien produir unes 8.000 tones d’oli de més.

Segons dades de les cooperatives, la producció se situaria en unes 35.000 tones front les 26.000 de la temporada 2013/14. Del total, unes 26.500 tones es produirien a les comarques de Tarragona; 6.800 tones, a Lleida; 900 tones, a Girona, i 800, a Barcelona.

El responsable d’oli d’oliva de la FCAC, Antoni Galceran, explica que “enguany, s’ha recuperat bastant la producció a la zona amb major volum de producció de Catalunya, que són les comarques del Baix Ebre i el Montsià, on s’ha aconseguit controlar molt millor la mosca de l’olivera”.

Així mateix, Galceran argumenta l’augment de producció perquè “les condicions meteorològiques han estat bones i ha plogut suficientment. Quant a qualitat, també creiem que serà un any bo per a l’oli. Arran de la davallada de producció que es preveu en el conjunt de l'Estat, tenim la confiança que el preu en origen es podria recuperar una mica després de la caiguda de l’última campanya”.
 

Informació relacionada