INNOVACIÓ | 07/10/2014  RuralCat/Ajuntament de Manlleu

Sostenibilitat i innovació: premis a estudiants i emprenedors de l'àmbit agroalimentari

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, BBVA i l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu convoquen la setena edició del premi: "Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants i emprenedors de l'àmbit agroalimentari"

Estudiants premiats el 2012. Font: Ajuntament de Manlleu

Estudiants premiats el 2012. Font: Ajuntament de Manlleu

L’objectiu d’aquest guardó és fomentar el desenvolupament i la innovació de les empreses agroalimentàries i incentivar els joves estudiants i les persones emprenedores d'aquest sector a treballar i desenvolupar projectes amb processos innovadors i sostenibles. El termini per presentar candidatures a la 7a edició dels premis finalitza el 17 d'octubre de 2014 per la categoria "estudiants" i el 21 de novembre per la "d'emprenedors".

La convocatòria del premi s’obre a:

  • Categoria estudiants: Tots els alumnes que fan formació agrària a Catalunya i que estan cursant l’últim curs dels cicles de grau mitjà i superior relacionats amb el sector agrari, ramader, alimentari, medi natural, forestal i jardineria. D’entre tots els treballs rebuts, siguin de cicle mitjà o superior, se’n premiaran tres. Els imports dels premis seran els següents:
    • 1r premi: 600,00 Euros.
    • 2n premi. 400,00 Euros.
    • 3r premi: 200,00 Euros.
  • Categoria emprenedors: En aquesta 7a edició, s'introdueix una nova categoria orientada a persones emprenedores del mateix àmbit que vulguin desenvolupar o ampliar el seu projecte empresarial. Aquestes persones, amb 18 anys complerts a la data de la sol·licitud i menors de 40 anys, cal que tinguin un projecte innovador i sostenible per als sectors esmentats i compleixin ser:
  1. Joves que hagin sol·licitat un ajut de nova incorporació al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en els darrers 3 anys (2012-2014).
  2. Persones emprenedores amb un projecte empresarial a desenvolupar abans d'un any a comptar des de la data de sol·licitud. Les persones emprenedores podran optar als premis de forma individual o en equip.

Per aquesta categoria hi haurà un únic premi dotat en 1.600,00 Euros.

Els projectes que es poden presentar al premi han d’estar emmarcats dins la sostenibilitat i la innovació i l'acte de lliurament dels premis es farà coincidint amb les Jornades Tècniques Fira de Reis que es faran el proper 28 de gener de 2015.