Coetapac clausura les jornades de 2010
Divendres 11 de juny es clausuren les jornades organitzades pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya (Coetapac), sota el lema "La cadena agroalimentària en l'horitzó 2020: comportament dels esglaons productius, industrials i comercials".
Detall del cartell de les jornades Coetapac 2010. Font: DAR.
L'acte, presidit per Ramon Ll. Lletjós i Castells, president de Coetapac, tindrà lloc al matí a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida. Desprès de la presentació, es farà un breu resum del conjunt de les jornades realitzades i una xerrada que girarà al voltant de la nova PAC, a càrrec de Albert Massot, administrador d'Estudis Parlamentaris del Parlament Europeu.
Després d'una pausa, serà el torn de la directora general d'Indústries i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, amb la dissertació "L'actitud dels elements de la cadena agroalimentària davant el repte de l'horitzó 2020". Finalment, Lletjós reflexionara sobre les jornades i la incidència dels enginyers tècnics agrícoles en el futur.
Joaquim Llena, conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i Josep Puxeu, secretari d'Estat de Medi Rural i Agua, seran els encarregats de cloure oficialment aquesta sessió i totes les jornades.
Nou jornades a diversos llocs de Catalunya
L'objectiu d'aquestes jornades ha estat posar a disposició d'agricultors, ramaders i empreses agràries tota la informació necessària perquè puguin prendre decisions de futur i adaptar-se als canvis que es preveuen, adoptant unes estratègies tecnològiques, gestores, econòmiques, socials i comercials que garanteixin la competitivitat i viabilitat, quant a les explotacions agràries, l'entorn natural i el món rural.
La jornada inaugural es va celebrar el 25 de març, al Parc tecnològic de Barcelona, sota el títol "Les polítiques agràries i rurals en l'horitzó 2020". Durant els mesos d'abril i maig, han tingut lloc diferents sessions per analitzar la situació actual i les perspectives de futur de sectors com, per exemple, els cultius herbacis (Girona); la fruita dolça (Mollerussa); la vinya i el vi (Sant Sadurní d'Anoia); l'oli d'oliva i els fruits secs (Reus); l'agricultura i el territori (Tortosa); la llet de vaca i els productes lactis (Monells) i el porcí (Vic).