COOPERATIVA DE VILALBA DELS ARCS | 23/05/2004  Ruralcat

Tres vins de la D.O. Terra Alta entre els millors del món, segons The Wine Advocate

El Vall de Berrús 2001, el Fill del Temps- Gran Selecció 2000 i el Fill del Temps- Criança 1999 són tres vins negres de la cooperativa de Vilalba dels Arcs que han estat considerats entre els millors del món pel prestigiós periodista especialitzat en tast Robert ParkerThe Wine Advocate.

Vall de Berrús

El "Vall de Berrús 2001" ha estat considerat un vi "excel·lent" i ha obtingut una puntuació de 91 sobre 100, la segona més elevada de vins de la Terra Alta. Es tracta d¿un vi de guarda, provinent de les varietats garnatxa i carinyena, que s¿envelleix 15 mesos en bóta de roure francès i del qual se¿n produeixen unes 7.000 ampolles l¿any. Els altres dos vins de Vilalba dels Arcs puntuats són el ¿Fill del Temps ¿ Gran Selecció 2000¿ (88 punts sobre 100), del qual se¿n produeixen 15.000 ampolles anualment, i el ¿Fill del Temps ¿ Criança 1999¿ (87 punts sobre 100). D¿aquest últim, també procedent de les varietats garnatxa i carinyena, se¿n fan 25.000 ampolles anuals.

L¿interès de Robert Parker pels vins de la Terra Alta s¿ha posat de manifest en el tast d¿altres vins de la cooperativa de Vilalba dels Arcs. Un altre vi de criança, el ¿Fill del Temps ¿ Gran Selecció 2001¿, i tres vins joves: ¿Faristol¿, ¿Suprem¿ i ¿Arcs¿. Les puntuacions obtingudes per aquests vins es faran públiques a la revista del mes de juny. Finalista als Premis Manojo del pròxim 26 de maig La cooperativa de Vilalba dels Arcs serà l¿única catalana a la final, en la categoria de vins negres, dels Premis Manojo, que es lliuraran els pròxims 26 i 27 de maig a Valladolid, i en la que participen vins cooperatius de tota Espanya. La cooperativa de Vilalba - que té un acord de comercialització amb Unió Agrària de Reus i un d¿elaboració amb les de Caseres, Arnes i SAT Viticultors Bateans- produeix anualment uns 5 milions de quilos de raïm.