FIRES I SALONS | 24/10/2014  RuralCat

El Fòrum Gastronòmic triomfa a Barcelona

A continuació us oferim un breu resum del bo i millor del Fòrum Gastronòmic, que s'ha celebrat per primer cop a Barcelona aquesta setmana.

Font: Fòrum Gastronòmic

Font: Fòrum Gastronòmic

Un dels primer encerts d’aquesta edició del Fòrum Gastronòmic va ser formar part de la Barcelona Hosting Week (Fòrum Gastronòmic + Hostelco+ BarForum), que ha atret a uns 57.000 professionals a la ciutat.

A banda, Fòrum Gastronòmic ha comptat amb més de 80 ponents, prop de 150 activitats i més de 200 empreses expositores que representen unes 400 marques aproximadament.

Cal destacar també la bona acollida del Cook Trends, un model de restauració col·lectiva conceptualitzat per Fòrum Gastronòmic i executat conjuntament amb Hostelco, que s’ha convertit en el punt de reunió de ponents, visitants i periodistes. Aquest concepte, que simulava una plaça de menjar, ha estat format per 17 propostes culinàries de plena tendència com són els food trucks o les ofertes temàtiques, sempre amb producte de primera qualitat.

 

Quatre jornades amb grans professionals

 

El dijous, l’última jornada de Fòrum Gastronòmic, va comptar amb les actuacions d’Ángel León (Aponiente), Jordi Butrón (Espai Sucre), Mikel Alonso (Biko) o Enric Rosich (Macarons), entre d’altres. Un dels tallers destacats del dia ha estat el que ha ofert Nandu Jubany juntament amb el col·lectiu Osona Cuina. La sessió de cloenda fou a càrrec de Jordi Cruz (Abac).

Dies abans van passar pels seus fogons i sales, professionals de renom com: Paco Pérez, Jordi i Josep Roca, Sergio i Javier Torres, Ramon Morató, Daniel Ovadia, Jorge Vallejo, José Ramón Castillo, Carme Ruscalleda, Dani García o Eneko Atxa.

La cuina mexicana també ha tingut un paper especial ja que Mèxic era el país convidat. S’ha pogut veure en acció tot un referent de la cuina d’aquest país com és Carmen Ramírez Degollado ‘Titita’ (El Bajío), acompanyada de Joan Bagur (Oaxaca) i també Pedro Evia (kuuk).

Dos dels actes destacats del Fòrum han estat l’entrega dels Premis Mercader i l’elecció del Cuiner de l’Any 2014. El Premis Mercader, en reconeixement a la trajectòria professional a favor de la cuina català, han estat per a: Carles Gaig (cuina), Ramon Parellada (sala), Ramon Roqueta (vi), Francesc Benages (productor) i Carme Casas (difusió). El premi Cuiner de l'Any 2014 ha estat per Albert Ortiz del restaurant Axol i els finalistes han estat Jordi Guillem (Lo Mam), Anna Maria Tengo (Can Major), Guillem Oliva (Monvinic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons).

Les properes edicions del Fòrum se celebraran a Corunya, del 15 al 17 de març i a Girona, del 15 al 17 de novembre.

 

Informació relacionada