AVIRAM | 06/05/2004  Ruralcat

L¿estruç recupera la cotització a la llotja de Bellpuig

Després d¿uns mesos d¿absència, l¿estruç torna a aparèixer als taulells de preus de la Llotja de Bellpuig (Urgell), l'única de l'Estat que posa preu a aquestes aus. L'estruç es tornarà a taxar per una nova temporada després d'uns mesos en què s'han aturat les cotitzacions per donar temps a la reestructuració del sector.

Estruços

Un sis mesos de reflexió que han propiciat que aquella part de la producció que no era rentable definís la seva situació i hagi permès una millor professionalització del sector. I avui es pot dir que el sector, sanejat i més professional, reprèn la tasca de fixar uns preus de referència de forma oficial a través de la Llotja de Bellpuig. Així doncs, aquests són els primers preus de referència (sense impostos, transport ni manipulació) d¿aquesta segona etapa:
  • Animal viu, unitat de 100 Kg, sobre granja: 150,25 euros la unitat

  • Sobre escorxador, amb un rendiment de canal del 45 %: 3,34 euros el Kg.

  • L¿establiment de les cotitzacions oficials es faran, o bé per reunions virtuals o bé amb presència física periòdica programada.
    Tot i que encara s¿està ultimant la infrastructura, aquest projecte de llotja virtual permetrà la participació de representants d'altres autonomies amb producció d'estruç i que d'aquesta manera no s'hauran de desplaçar. De moment, el preu es fixarà per via presencial, amb contactes telefònics o a través del correu electrònic. RuralCat vol contribuir a la difusió dels preus de mercat més importants per Catalunya, i per això també actualitzarà setmanalment la cotització de l¿estruç.
    En aquests moments, a la secció Mercats del portal, la nostra comunitat us ofereix informació de primera mà dels següents sectors o categories: porcí, boví, aviram carn, conill, oví i ou, i els seus productes més destacats.

    Informació relacionada