FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 22/09/2020  Ruralcat

La FAD estrena la nova metodologia d’aprenentatge ‘Learning by doing’

El curs a distància del Servei de Formació Agrària “Aigua, sòls, fertilització i ecosistemes” estrena la metodologia d’aprenentatge per competències mitjançant el “learning by doing” (aprendre fent) i amb nous formats compatibles amb tauletes i telèfons mòbils, que es preveu estendre properament a la resta de cursos online.

Formació a Distància

El curs “Aigua, sol i fertilització. Ecosistemes” és de 63 hores formatives

Atenent a les noves tendències en formació, l’edició actual el curs d’’Aigua, sòls, fertilització i ecosistemes’ és el primer on s’aplica la nova metodologia dels cursos de Formació Agrària a Distància “Learning by doing”, que situa als alumnes en el paper de protagonista del seu procés d’aprenentatge.

En aquest curs, els coneixements i les competències s’adquireixen principalment mitjançant la simulació de situacions reals, amb l’objectiu que l’alumne prengui decisions rellevants que podrà aplicar a la seva explotació quan ho necessiti. És, per tant, un tipus de formació que estimula l’acció, la presa de decisions i el fet de compartir coneixements i opinions amb la resta de participants del curs.

Els continguts es presenten de forma visual i motivadora, agrupats en petites unitats formatives independents que faciliten que l’alumne obtingui coneixements pràctics i rellevants amb poques hores de dedicació. Es pretén que, en finalitzar cada unitat, els alumnes siguin capaços d’assolir un aprenentatge integral en coneixements teòrics, habilitats pràctiques i actituds.

Algunes de les unitats formatives que componen aquest curs són:

-Calcula les necessitats hídriques i millora la gestió de l’aigua dels teus conreus.

-Adapta l’explotació agrícola a la reducció de recursos hídrics provocada per la crisi climàtica.

-Coneix el sòl a través de l’observació.

-Col·labora amb el medi ambient: fes i aplica compost.

El curs “Aigua, sol i fertilització. Ecosistemes” és de 63 hores formatives i es realitzarà del 19 de gener al 9 d’abril de 2021. El període d’inscripcions serà del 23 de novembre al 2 de desembre de 2020.  

Està previst que progressivament aquesta metodologia, compatible amb tauletes i telèfons mòbils, s’estengui a la resta de cursos a distància.

Font: Escola Agrària de Mas Bové