FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 22/09/2020  Ruralcat

La FAD estrena la nova metodologia d’aprenentatge ‘Learning by doing’

El curs a distància del Servei de Formació Agrària “Aigua, sòls, fertilització i ecosistemes” estrena la metodologia d’aprenentatge per competències mitjançant el “learning by doing” (aprendre fent) i amb nous formats compatibles amb tauletes i telèfons mòbils, que es preveu estendre properament a la resta de cursos online.

Formació a Distància

El curs “Aigua, sol i fertilització. Ecosistemes” és de 63 hores formatives

Atenent a les noves tendències en formació, l’edició actual el curs d’’Aigua, sòls, fertilització i ecosistemes’ és el primer on s’aplica la nova metodologia dels cursos de Formació Agrària a Distància “Learning by doing”, que situa als alumnes en el paper de protagonista del seu procés d’aprenentatge.

En aquest curs, els coneixements i les competències s’adquireixen principalment mitjançant la simulació de situacions reals, amb l’objectiu que l’alumne prengui decisions rellevants que podrà aplicar a la seva explotació quan ho necessiti. És, per tant, un tipus de formació que estimula l’acció, la presa de decisions i el fet de compartir coneixements i opinions amb la resta de participants del curs.

Els continguts es presenten de forma visual i motivadora, agrupats en petites unitats formatives independents que faciliten que l’alumne obtingui coneixements pràctics i rellevants amb poques hores de dedicació. Es pretén que, en finalitzar cada unitat, els alumnes siguin capaços d’assolir un aprenentatge integral en coneixements teòrics, habilitats pràctiques i actituds.

Algunes de les unitats formatives que componen aquest curs són:

-Calcula les necessitats hídriques i millora la gestió de l’aigua dels teus conreus.

-Adapta l’explotació agrícola a la reducció de recursos hídrics provocada per la crisi climàtica.

-Coneix el sòl a través de l’observació.

-Col·labora amb el medi ambient: fes i aplica compost.

El curs “Aigua, sol i fertilització. Ecosistemes” és de 63 hores formatives i es realitzarà del 19 de gener al 9 d’abril de 2021. El període d’inscripcions serà del 23 de novembre al 2 de desembre de 2020.  

Està previst que progressivament aquesta metodologia, compatible amb tauletes i telèfons mòbils, s’estengui a la resta de cursos a distància.

Font: Escola Agrària de Mas Bové

El més llegit

Es convoquen els ajuts destinats al desenvolupament local en l'àmbit territorial Leader per al 2020

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

Jornades tècniques en línia del 19 al 25 d’octubre