30 d'abril | 29/04/2004  Ruralcat

RuralCat i l'agricultura a Expoebre 2004

El proper dia 30 d'abril, en el marc de la 60a edició de la Fira Multisectorial de les Terres de l'Ebre, el Sr Santiago Planas, subdirector general d'Innovació Rural del DARP, i el Sr. Ramon Lletjós, subdirector general d'Agricultura del DARP, presentaran, a les 12h, el projecte RuralCat des d'un enfoc centrat en l'agricultura i l'assessorament en reg.

D'aquesta manera mostraran algunes eines de la comunitat virtual agroalimentària i del món rural com poden ser els avisos fitosanitaris al correu i al telèfon mòbil dels usuaris de l'entorn o les recomanacions de reg, eina que es defineix breument a continuació, entre d'altres. Recomanacions setmanals de reg: assessorament i programació personalitzada A la presentació de RuralCat s'explicarà, de forma detallada, el funcionament i beneficis d'aquesta eina de suport a la decisió de quant i quan regar, d¿acord amb les característiques de la plantació i el reg introduïdes per l¿usuari. A partir de les dades diàries que es reben de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya, el sistema realitza un enviament automàtic setmanal de correus electrònics amb la recomanació de reg, per als cultius i les estacions meteorològiques definides per l¿usuari. Expoebre 2004: 60a edició de la Fira de Tortosa El recinte firal del Parc Municipal de Tortosa acollirà, del 29 d'abril al 2 de maig, el que es considera un dels majors esdeveniments comercials i industrials de les Terres de l'Ebre i el sud de Catalunya. La Fira Expoebre 2004, organitzada pel Patronat Municipal de Fires de Tortosa-Fira de Tortosa, va comptar en la seva passada edició amb 68.000 metres quadrats de recinte, 280 expossitors directes i 58.000 visitants. A destacar, la Jornada tècnica sobre el món del cítrics que el 30 d'abril a les 9.30 hores es celebrarà a la Sala petita del Teatre Auditori "Felip Pedrell" de la capital del Baix Ebre. Josep Pau i Pernau, secretari general del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, serà l'encarregat d'inaugurar aquestes Jornades Citrícoles.
Per obtenir més informació sobre la Fira podeu contactar amb: Patronat Municipal de Fires de Tortosa: pfi.tortosa@altanet.org o trucar al telèfon 977 585 833.