ACTIVITATS DEMOSTRATIVES | 28/09/2020  Ruralcat

La Fundació Miquel Agustí publica la guia “Les principals plagues i malalties en el cultiu del calçot”

Aquesta actuació forma part del projecte “Gestió eficient del cultiu del calçot: optimització dels recursos i millora del rendiment”, finançat a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Plantació de calçots

La guia descriu les principals plagues i malalties que podem trobar al cultiu del calçot

La Fundació Miquel Agustí ha publicat la guia “Les principals plagues i malalties en el cultiu del calçot” en el marc del projecte demostratiuGestió eficient del cultiu del calçot: optimització dels recursos i millora del rendiment”.

Es tracta d’una guia descriptiva breu sobre les principals plagues i malalties que podem trobar al cultiu del calçot (2a fase del cicle de cultiu) a Catalunya, com la Mosca de la ceba (Delia antiqua), Trips (Thrips tabaci L.), Psil·la de la ceba (Bactericera tremblayi), míldiu (Peronospora destructor), Arrel rosada (Pyrenochaeta terrestres), Estemfílium (Stemphyllium vesicarium), Podridura blanca (Sclerotium cepivorum) i el Virus del nanisme groc en ceba (Onion yellow dwarf virus, OYDV). A més, s’ofereixen recomanacions i consells per a la prevenció d’aquestes fitopatologies.

El projecte demostratiu en marxa té per objectiu posar a disposició del sector productiu el coneixement científic generat per la Fundació Miquel Agustí al llarg de més de 12 anys de recerca en el cultiu del calçot, a través d’una parcel·la experimental ubicada a Agròpolis (Viladecans).

Font: RuralCat