Qualitat de la llet i benestar en les explotacions de vaquí
L'Oficina Comarcal de l¿Alt Urgell del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca ha organitzat una jornada tècnica sobre la importància que el bestiar lleter estigui en unes condicions de benestar i confort per millorar la producció de les explotacions. La jornada es desenvolupa a La Seu d¿Urgell el proper 29 d¿abril.
La jornada comença a les 10.30 amb una presentació per part de Josep Àngel Flores, director dels Serveis Territorials de Lleida del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. A les 11.00, Antoni Seguí i Ramon Trias, especialistes en vaquí de l'IRTA, parlaran de la qualitat de la llet i el benestar en les explotacions de vaquí. Tot seguit s¿iniciarà un col·loqui amb els assistents que durarà fins a les 13.00 h., quan finalitzarà la jornada. El maneig, l'alimentació i la sanitat del bestiar són tres dels factors bàsics que influeixen en el benestar i el confort dels animals. En el cas de les vaques de llet, aquests factors tenen una notable influència sobre la qualitat de la llet obtinguda. Els resultats globals de les explotacions de bestiar vaquí lleter es pot optimitzar tenint en compte aquests factors bàsics. El benestar d¿una vaca demana que estigui neta i seca, confortable i ben alimentada. Si està en males condicions, en un espai insuficient de repòs, amb cubicles mal dissenyats i incòmodes, la vaca estarà cansada i li costarà accedir al menjar i a l'abeurador. La vaca ha de poder accedir a una ració equilibrada; però si no té espais d'exercici i de repòs suficients, i no pot gaudir de bona salut, difícilment ens podrà mostrar tot el seu potencial productiu. Per a més informació podeu consultar el pdf adjunt amb el programa de la jornada o bé posar-vos en contacte amb l¿organització.
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal de l¿Alt Urgell
C. Bisbe Guitart, 27-29, 1r 1a
25700 La Seu d¿Urgell
Tel. 973 35 52 35
E-mail: axcanes@gencat.net